Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
Bugün festivalde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Programda kaybolmamak için önceliklerinize karar verin!

• SALONDA MÜZİK-SİNEMA ATÖLYESİ

 

Çok sayıda soundtrack bestesini kapsayan bir filmografisi olan Nathan Larson ile günümüz Türk çağdaş ve elektronik müzik dünyasının önemli isimlerinden Erdem Helvacıoğlu bir atölye çalışmasında buluşuyorlar. Larson, film müziğinin sanatsal ve estetik açılarına değinirken Helvacıoğlu sinemada müzik kullanımı ve ses tasarımı, miks ve aranjörlük gibi daha teknik alanlar hakkında bilgi verecek. Bu atölyeyi kaçırmak istemiyorsanız, “Sinemada Çağdaş Müziğin Kullanımı” başlıklı atölye Salon İKSV’de saat 12.00’de gerçekleştirilecek.

 

 

• ATÖLYEDE MÜZİĞE DOYMAYANLARA

 

Birkaç kez platin albüm kazanan, Cardigans ve A Camp’ın dünyaca ünlü solisti Nina Persson, Türk çağdaş, elektronik müzik dünyasının önemli isimlerinden Erdem Helvacıoğlu, ve birçok film müziğine imza atan besteci Nathan Larson, 777 adıyla bir konser verecekler. Konser Salon İKSV’de saat 21.00’da.

 

• “DEVRİMİN FİLMİNİ ÇEKMEK”

 

Arap Baharı gerçeğine daha derinden yaklaşmak için İstanbul Film Festivali, “Devrimin Filmini Çekmek” bölümündeki filmlerin gösterimi yanında bir de yuvarlak masa tartışması düzenleniyor. Filmciler, akademisyenler, arşivciler ve tarihçilerin katılacağı toplantıda bu fenomen tüm detaylarıyla ele alınacak. Toplantıya Khaled Fahmy, Orwa Nyrabia, Agnes Devictor, yönetmenler Hanan Abdalla, Morad Ben Cheikh, Andrei Zagdansky ve akademisyen Alisa Lebow katılacak.Yuvarlak Masa: Devrimin Filmi, saat 16.00’da Pera Müzesi’nde.

 

 

• BİR ROMAN AİLESİNİN KORKU İLE ÖRÜLÜ SAATLERİ

 

Macar köylerinde yaşanan öldürülme olayları nedeniyle Mari, Anna ve Rio korku dolu bir bekleyişle yaşarlar. Sıra ne zaman onlara gelecektir? Türk izleyicisinin “Rahim”, “Orman” ve “Samanyolu” filmlerinden tanıdığı yönetmen Bence Fliegauf’un gösteriminde hazır bulunacağı Sadece Rüzgâr / Just the Wind, Atlas Sineması’nda saat 11.00’de.

 

 

• BİR AİLENİN ÜÇ ERKEĞİ

 

Küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan ‘sınır’da yaşayan bir ailenin sevgi ve kadın arayışı içindeki üç erkeğini işleyen film yönetmen Caner Erzincan tarafından beyazperdeye aktarılıyor. Yönetmen Erzincan’ın gösterime katılacağı, Yeni Türkiye Sineması bölümünde yer alan Mar Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’de gösterilecek.

 

 

• KADINLARIN GÖZÜYLE DEVRİM

 

Vefa, Suzanne, Şahinde ve Bedriye isimli dört farklı kuşaktan dört farklı kadının Tahrir Meydanı’nda gerçekleşen olaylarla işleyen yönetmen Hanan Abdalla Mısır Devrimi’ni başka bir boyutuyla ele alıyor. Bir Erkeğin Gölgesinde / In the Shadow of a Man, yönetmen Abdalla’nın katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 11.00’de gösterimde olacak.

 

 

• BATMAN’A, EVE DÖNÜŞ

 

Göçe zorlandıkları için anavatanlarını terkeden bir ailenin üç kuşağının zamanında bırakıp gittikleri köylerine geri dönüş hikâyesi gözler önünde seriliyor. Yönetmen M. Tayfur Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilecek İz-Rêç’in gösterimi Atlas Sineması’nda saat 13.30’da olacak.

 

 

• KURGU İLE GERÇEK ARASINDA BİR BELGESELCİNİN GÖZÜYLE

 

Yönetmen Amiel Courtin-Wilson’ın gösterimine katılacağı film Selam / Hail, gerçek hayatlarını beyazperdeye yansıtan bir çifti mercek altına alıyor. Filmin kurgusu gerçeklik ve kurgu arasındaki ince çizgide duruyor. Filmi kaçırmak istemeyenler için filmin gösterimi Fitaş 1’de 13.30’da gerçekleşecek.

 

 

• ASIL YIKILAN KORKU DUVARIDIR!

 

İlk kez Cannes’da gösterilen ve Tunus devrimini anlatan ilk uzun metraj belgesel olan Artık Korkmak Yok / No More Fear, Başkan Bin Ali’nin 24 yıllık diktatörlüğünü sona erdiren ve Arap Baharı’nı başlatan gösterilerin haber görünütülerini devrimin kilit isimleriyle bir araya getiriyor. Yönetmen Mourad Ben Cheikh’in gösterimine bizzat katılacağı filmin gösterimi Pera Müzesi’nde saat 13.30’da.

 

 

• BOTSWANA’DAN DELTA MANZARALARI

 

Kehanet, hafıza ve geleneksel inanış, bütün bunların çok ötesinde yaşayan bir adama ne ifade eder? Nehir Bir İnsandı / The River Used to Be a Man bu konu üzerine odaklanıyor. Fitaş 1’de 16.00’da gösterilecek filmin yönetmeni Jan Zabeil gösterimde bizzat hazır bulunarak sorularınızı yanıtlayacak! Filmin başrolünde uluslararası yarışma jürisinden Alexander Fehling’in bulunduğunu hatırlatalım.

 

 

• İSTANBUL’DAN KARAMAN’A YOLCULUK

 

Yönetmenler Tamer Yiğit ve Branka Prlic, bu filmlerinde atalarının yükünden kurtulup hayatı kendi bildiği gibi yaşamak isteyen Türkiye’deki yeni bir neslin hikâyesini anlatıyor. Karaman, yönetmenlerinin katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da beyazperdede olacak.

 

 

• ROTTERDAM’DAKİ PRÖMİYERDEN SONRA İSTANBUL’DA!

 

Çok ses getiren İki Dil Bir Bavul adlı filminin ardından Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan yine gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlama, ancak bu kez Zeynel Doğan’ın ailesinin hikâyesini anlattıkları bir filmle festivaldeler... Filmin yönetmenlerinin gösterimde hazır bulunacağı Babamın Sesi Atlas Sineması’nda 19.00’da olacak. Babamın Sesi, 5. Köprüde Buluşmalar’da iki ödül kazanmıştı.

 

 

• “NTV BELGESEL KUŞAĞI’NDA OSCAR ADAYI YAPIM

 

Venedik’ten ödüllerle dönen Memleket / Terraferma bu sene İtalya’nın Oscar adayıydı. Film, göçün yanında ahlaki seçimler ve geleneksel toplumlarda dik durabilme konuları üzerinde duruyor. Fitaş 4’te saat 19.00’da gösterimi yapılacak belgeselin yönetmeni Emanuele Ciralese de salonda hazır bulunacak.

 

 

• İSKANDİNAVYA’DAN GENÇ CANAVARLAR

 

Gerçek olaylardan esinlenen Canavar / Savage, yalnızca “Neden?” sorusuna yanıt ararken çok daha derine iniyor: Neden kötülüğü anlamaya çalışıyoruz? Bu filmde ana kahraman Kim’in damarlarında akan şeytani kandan kaçma çabalarını izliyoruz. Filmin gösterimi saat 19.00’da Fitaş 1’de yönetmenler Martin Jern ve Emil Larsson’un katılıyla gerçekleştirilecek.

 

 

• SOTIRIS VE DORA DÜNYAYA KARŞI

 

Emniyette görevli sorgu memuru Sotiris birgün, hayatın sillesini yemiş tim garibanları affetmeye karar verir ve bunun için bir cinayet işlemeyi bile göze alır. Dora bu cinayetten haberdar olur ve ikilinin yolları bundan sonra kesişir... Adaletsiz Dünya / Unfair World Beyoğlu Sineması’nda 19.00 seansında beyazperdede olacak. Gösterime filmin başrol oyuncularından Antonis Kafetzopoulos katılarak fetival takipçilerinin sorularını yanıtlayacak.

 

 

• KAFKAS DAĞLARI’NDA HUZURSUZLUK

 

Prömiyerini Locarno Film Festivali’nde yapan, başrolünde Gael Garcia Bernal’in yer aldığı Yalnız Gezegen / The Loneliest Planet görkemli mekan kullanımı ve çarpıcı performanslarıyla salonu dolduranları cezbedecek. Yönetmen Julia Loktev de Atlas Sineması’nda saat 21.30’da yapılacak gösterime katılarak izleyicilerle buluşacak. Film, Uluslararası Yarışma’da Altın lale için yarışıyor.

 

 

• TRABZON’DA BİR AHIRDA BEŞ KİŞİ!

 

Yömnetmen Oğuz Çiçek ‘yabancı düşmanlığı’ temasından yola çıkarak yaptığı bu ilk uzun metrajlı filminde, eşi öldürüldükten sonra şehirden kaçıp Trabzon’un yüksek bir yaylasında yaşamını sürdüren Orhan’ın hikâyesini anlatıyor. Diğer Yol’un gösterimi yönetmenin katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda 21.30’da gerçekleştirilecek.

 

 

• İKİNCİ DEFA, BU SEFER NİŞANTAŞI’NDA

 

“Uluslararası Yarışma” bölümünde yarışan Cut dünyayı sinema yoluyla değiştirmeye niyetlenen genç bir sinemacıya odaklanıyor. Yönetmen Amir Naderi, genç sinemacıyı oynayan aktör Hidetoshi Nishijama’yla birlikte bedensel acıya direnen bir sinema manifestosunu beyazperdeye yansıtıyor. Filmin gösterimi Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’da yönetmen ve oyuncunun katılımıyla beyazperdede!

 

 

• FESTİVAL SALONLARINDA BİR VİRTÜÖZ

 

Yönetmen Bertan Başaran, Türk sanat müziğinde yer etmiş birçok isimle çalışmalar yapan Barbaras Erköse’yi sinema ekranına taşıyor. Erköse, müziğini icra ederken zamanla klarnetini kendini ifade ettiği bir enstrümana dönüştürdü... Hikâyenin devamı Sensiz Yaşanmaz’da yönetmen Bertan Başaran’ın katılımıyla Pera Müzesi’nde 21.30’da görülebilir.

 

 

• KÖPRÜDE BULUŞMALAR”DA BUGÜN

 

Çocuk filmi projeniz veya senaryonuz mu var? Hollanda Eye Film Merkezi işbirliğiyle düzenlenen, ödüllü Hollanda çocuk filmleri gösterimi ve yapımcı, yönetmen, senaristlerle Cinekid Çocuk Filmleri Festivali profesyoneller ve TV planlama yöneticisi Fleur Winters’ın katılacağı paneli kaçırmayın... Panel: Çocuk Filmleri Neden Olmasın?, 14.30’dan 16.30’a kadar Akbank Sanat’ta!

 

 

• BitamBiöğrenci SİHİRLE BULUŞUYOR

 

İKSV’nin sosyal sorumluluk projesi BitamBiöğrenci ile bugün öğrencilerle buluşacak film, yönetmen Joram Lürsen’e ait bol ödüllü Sihirbazlar / The Magicians olacak. Öğrencilerle filmi birlikte izlemek isteyenler için filmin gösterimi Akbank Sanat’ta saat 11.00’de olacak, kaçırmayın! 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter