Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• FESTİVAL PROGRAMI HER GEÇEN GÜN YOĞUNLAŞIYOR! Festival takipçilerini yorucu ve zevkli bir gün daha bekliyor. Sunumlar ve etkiniklere hazır olun!

• “ULUSLARARASI YARIŞMA”DAN BİR KAHRAMAN

 

Ergenlik çağında bir çocuğun hastalıkla yüzleşmesi üzerine kurulu bu filmde animasyon ve gerçek görüntüler birbiri içinde eriyerek harika bir görsellik sunuyor. “Uluslararası Yarışma” bölümünde yer alan bu film Ben de Varım’la Altın Lale kazanan Ian FitzGibbon’a ait. Bir roman uyarlaması olan Süper Kahramanın Ölümü / Death of a Superhero, Fitaş 1’de saat 11.00’da oyunculardan Tomas Broddie-Sangster’in katılımıyla beyaz perdede.

 

 

• DEDENİN TORUNLA ANADİLDE PAYLAŞTIKLARI

 

Anadili Zazacanın yavaş yavaş kaybolduğunu farkeden Mustafa, unutulmaya yüz tutmuş bu dili torununa öğretmeye karar verir... Kültürel travmaların orta sınıf bir aileye olan etkilerini işleyen “Ulusal Yarışma” bölümündeki Ana Dilim Nerede? / Where is My Mother Tongue? yönetmen Veli Kahraman’ın katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 13.30’da!

 

 

• TAHRİR’E İKİNCİ ZİYARET

 

Yönetmen Stefano Savona’ya ait bu film umut, korku, hüsran, öfke, gurur ve coşku dolu taze bir geçmişi gözler önüne seriyor. Mısır’da gerçekleşen, henüz kitaplara girmemiş bu devrimi izlemek isteyenler için Tahrir-Özgürlük Meydanı / Tahrir-Liberation Square, yönetmen Savona’nın katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 13.30’da olacak.

 

 

• “ULUSLARARASI YARIŞMA”DA GECİKME

 

Maria ekonomik olarak ve ruhsal olarak yıpranmıştır. Yeterince ilgilenemediği babasını bir gün sokakta bırakıverir. Yönetmen Rodrigo Plà’nın üçüncü filmi Gecikme / The Delay’in gösterimi Atlas Sineması’nda saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Gösterime yapımcı Sandino Saravia da katılacak.

 

 

• SICACIK BİR AİLE DRAMI

 

Yönetmen Cédric Kahn daha iyi bir yaşam uğruna iki ülke arasında bölünen bir çiftin yüzleşmek zorunda kaldıkları olayları anlatıyor. Daha İyi Bir Hayat / A Better Life filminin gösterimi Fitaş 4’te saat 16.00’da yönetmen Kahn’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

 

• 1961’DEN FRANSA’YA BİR BAKIŞ!

 

Dubai’de ikincilik ödülü alan bu filmde Paris’in göbeğinde Cezayirliler’in 1961’de yaptığı protesto yürüyüşünün Fransız hükümeti tarafından kanlı bir biçimde bastırılması anlatılıor. Tanıklar ve arşiv görüntüleriyle harmanlanan Burada Cezayirlileri Boğduk: 17 Ekim 1961 / Here We Drown Algerians-October 17th 1961 yönetmen Yasmina Adi’nin katılımıyla Fitaş 1’de saat 16.00’da gösterilecek.

 

 

• YENİ TÜRKİYE SİNEMASI’NDA AŞK VE DEVRİM

 

Filmin karakterlerinden Kemal yaşadığı öğrenci evinde küçücük bir radyoda ‘sosyalizm’in yıkıldığı haberini alır. Bu yıkıma rağmen, onun da mensubu olduğu devrimci örgüt mücadelelerini sürdürmeye kararlıdır... Aşk ve Devrim, yönetmen Serkan Acar’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da beyazperdede.

 

 

• “ULUSLARARASI YARIŞMA”DA BİR SİNEMA MANİFESTOSU

 

Bu film genç bir sinemacının kardeşi öldükten sonra yüzyüze kaldığı olaylara sinema sevgisiyle katlanabilmesini anlatıyor. Yönetmen Amir Naderi, filmin oyuncularından Hidetoshi Nishijama ve filmin yapımcısı Engin Yenidünya’nın katılıyla Cut Atlas Sineması’nda saat 19.00’da.

 

 

• SİNEMADA İNSAN HAKLARI

 

Yönetmen Anca Damian bu canlandırma filmde 2008’de Polonya’da bir açlık grevinde 33 yaşında hayatını kaybeden Claudiu Crulic’in öyküsünü masaya yatırıyor. Filmi seyretmek ve gösterimin ardından yönetmenle buluşmak isteyenler için Crulic-Öteki Tarafa Yolculuk / Crulic-The Path to Beyond, Fitaş 4’te saat 19.00’da olacak.

 

 

• SOKAK KÖPEKLERİYLE İKİNCİ BULUŞMA

 

Bugüne kadar kaç belgeselde ana kurgu köpekler üzerine kurulmuştur bilinmez ama yaşadığımız şehirde sokakları paylaştığımız bu canlıların geçmiş ve gelecekte şehir hayatının neresinde konumlandıkları yönetmen Serge Avédikian tarafından beyaz perdeye aktarılıyor. Belgeseli yönetmen Avedikian’la bilrlikte yazarı olan Catherine Pinguet’in de salonda hazır bulunacağı belgesel İstanbul Sokak Köpekleri / Dogs Story’nin gösterimi Fitaş 1’de 19.00 seansında gerçekleştirilecek.

 

 

• KORKU EVRENİNDE BİR KADIN HİKÂYESİ

 

“Korku evren”inde ayakta durmaya çalışan iki kadının hikâyesini işleyen Geriye Kalan yönetmen Çiğdem Vitrinel Özcan’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 19.00’da.

 

 

• DOĞU AVRUPA’NIN BAHARI

 

Film Ukrayna’da 2004’te yapılan seçimleri ve seçimler sonrasında “Turuncu Devrim” olarak anılan ulusal dramı konu alıyor. Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen belgesel Turuncu Kış / Orange Winter gösterimi yönetmen Andrei Zagdansky’nin katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 19.00’da yapılacak.

 

 

• TEPENİN ARDI NELER SAKLIYOR

 

“Ulusal Yarışma” bölümünde yarışan Tepenin Ardı yönetmen Emin Alper’in Rıfat ve Mektup adlı kısa filmlerinden sonra tamamladığı ilk uzun metrajlı filmi... Anadolu’da yaşanan bu hikâyede taşralı bir aile ile tepenin ardında çadır kurmuş yörükler arasında yaşanan kavgaya tanık olmak istiyorsanız filmin gösterimi yönetmen Alper’in katılımıyla Atlas Sineması’nda 21.30’da gerçekleştirilecek.

 

 

• TAHRANLI AVUKATIN HİKÂYESİ

 

Sinema dünyasını takip edenler hatırlayacaktır, yönetmen Mohammad Rasoulof, Cafer Panahi ile birlikte hapis ve film çekme yasağı cezasına çarptırılmıştı. İşlenen hikâye de yönetmenin yaşadıklarıyla benzerlikler taşıyor. Bu filmde Tahran’da yaşayan İranlı bir kadın avukatın ülkeden ayrılma çabalarını izliyoruz. Hoşça Kal / Goodbye, yönetmen Rasoulof’un katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda 21.30’da!

 

 

• DÖRT KADIN BİR HİKÂYE

 

Farklı geçmişlere sahip ve farklı yaş gruplarındaki dört kadının hikâyesini Mısır devrimiyle birlikte izliyoruz. Yönetmen Hanan Abdalla’nın da gösterime katılacağı film Bir Erkeğin Gölgesinde / In the Shadow of a Man Pera Müzesi’nde saat 21.30’da!

 

 

• BitamBiöğrenci PROJESİYLE GÖSTERİMLERE DEVAM!

 

Bugün proje kapsamında öğrencilerle buluşacak filmlerin konukları da salonda hazır bulunarak öğrencilerin sorularını da cevaplayacak! Gösterilecek ilk film Ian FitzGibbon’un Süper Kahramanın Ölümü / Death of a Superhero öğrencilerle Fitaş 4’te saat 11.00’de buluşurken, ikinci film ise bir belgesel olacak. Serge Avédikian’ın beyaz perdeye yansıttığı film İstanbul Sokak Köpekleri / Dogs Story Fitaş 1‘de 19.00 seansında gösterilecek.

 

 

• KÖPRÜDE BULUŞMALAR

 

Türk ve Avrupalı sinemacvıları bir araya getiren Köprüde Buluşmalar’ın ilk seminerleri Akbank Sanat’ta yapılacak. Bunlardan ilki saat 10.30-13.00 arası gerçekleştirilecek Franz Rodenkirchen ile Senaryo Geliştirme Dersi olacak. İkinci seminer Transmedia - 10 Emir! / Gelecekten Haberler saat 14.30-17.00 arasında!

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter