Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
İstanbul Film Festivali'nin ikinci haftası daha ilk günden fevkalade dolu bir program sunuyor.

• ALTIN PALMİYELİ YÖNETMENDEN SOKAK KÖPEKLERİ

 

1910’da modernleşme adına ortadan kaldırılan sokak köpeklerini kim hatırlıyor? Peki sokak köpekleriyle yaşam günümüzde ve gelecekte nasıl olacak, şehrin dört ayaklı sakinlerinin geleceği nasıl şekillenecek? Yönetmen Serge Avédikian bu sorunun cevabını arıyor... Eğer siz de bu hikâyeye daha yakından bakmak istiyorsanız İstanbul Sokak Köpekleri / Dogs Story, Burçin Gerçek’in katılımıyla saat 11.00’de Fitaş 1’de.

 

 

 

• TOPLUMSAL ŞİZOFRENİNİN KATMANLARI

 

Yönetmen Savaş Baykal, yetişkin olduğunda ötekini öldürmekten çekinmeyecek genç kuşağın çocuk hallerini gösterirken adli ve sosyal kurumların çoğu durumda işlevsiz kalmasını gözler önüne seriyor. Yönetmen Baykal’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’da gösterilecek filmin ardından sorularınızla yönetmenin bakış açısının derinlerine inmek istiyorsanız Öngörüye Ağıt’ı kaçırmayın!

 

 

 

• “ULUSAL YARIŞMA”DA BİR İLK FİLM 2003

 

yılında Nuri Bilge Ceylan’ın filmindeki oyunculuğuyla Cannes’da Altın Palmiye kazanan Muzaffer Özdemir’in yazıp yönettiği bu ilk filmde karamsar ve nevrotik bir mimarın memleketine geri dönüş hikayesini izliyoruz. Geri dönüşte yaşanan bu yüzleşmenin işlendiği Yurt, yönetmen Özdemir’in katılımıyla Atlas Sineması’nda 13.30’da beyazperdede olacak!

 

 

 

• İKİ KÜLTÜR ARASINDA

 

Almanya’ya göç etmiş bir ailenin tek çocuğu olan Semi bu filmde daha henüz on yaşındayken iki kültür arasında sıkışıp kalmış olmanın tüm ağırlığını yaşıyor. Filme de adını veren Semi’nin Almanya ve Mardin arasında ‘kayboluşuna’ tanık olmak istiyorsanız, yönetmen Refik Çakar’ın katılıyla Semi Beyoğlu Sineması’nda 13.30 seansında olacak...

 

 

 

• ALTIN LALE JÜRİ ÜYESİ BEYAZPERDEDE

 

Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisi üyesi Brillante Mendoza bol ödüllü “Kinatay”, “Lola” ve “Serbis” filmleriyle tanınıyor. Yönetmen bu filmde STK gönüllüsü Thérèse, arkadaşı Soledad ve bir turist grubunun Filipinler’de kaçırılması ardından yaşananları beyaz perdeye aktarıyor. Tutsak / Captive yönetmen Mendoza’nın katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 13.30’da!

 

 

 

• “MAKAM ÜÇLEMESİ”NİN İLKİ

 

Sabâ ve Nihâvend ile devam edecek üçlemenin ilk filmi olan Hicaz, yönetmen Erdal Rahmi Hanay’ın ilk filmi... Filmin kurgusunda yer alan karakterlerde ruhsal ya da bedensel yalnızlıklar, çaresizlik, tüketim, hoşnutsuzluk gibi modern çağ hastalıkları izliyoruz. Beş farklı hikâyeden oluşan Hicaz’ın müziklerinde usta müzisyen Erkan Oğur’un imzası var. Filmin gösterimi yönetmen Hanay’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

 

 

 

• TUNUS DEVRİMİ, YENİDEN

 

Kızıl Söz / Rouge Parole’de Tunus halk devriminin izi sürülüyor. Filmde devrimin yaşandığı şehir ve kasabalar birer birer geziliyor. Arap Baharı’nın Tunus’taki etkilerini görmek ve yönetmen Elyes Baccar’ın deneyimlerini dinlemek isteyenler için filmin gösterimi Pera Müzesi’nde saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

 

 

 

• BİR ODADA UPUZUN BİR GECE...

 

Berlin’den ödülle dönen bu filmde yönetmen Reis Çelik doğuda var olan ‘çocuk gelin’ fenomenine ışık tutuyor. Usta oyuncu İlyas Salman ile Ezgi Dilan Aksüt’ün başrolleri paylaştığı film, Lal Gece, yönetmen Çelik’in katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 19.00’da!

 

 

 

• “NTV BELGESEL KUŞAĞI”NDA 1961’DEN ACI DOLU HATIRALAR

 

Dubai’de ikincilik ödülü alan bu filmde Paris’in göbeğinde Cezayirliler’in 1961’de yaptığı eylem konu ediliyor. Bu eylem, Fransız hükümeti tarafından kanlı bir biçimde bastırılmıştı. Tanıklar ve arşiv görüntüleriyle harmanlanan Burada Cezayirlileri Boğduk: 17 Ekim 1961 / Here We Drown Algerians-October 17th 1961 yönetmen Yasmina Adi’nin katılımıyla Fitaş 1’de 19.00 seansında beyaz perdede.

 

 

 

• MISIR’IN DÖNÜM NOKTASINI OLUŞTURAN İKİ HAFTA

 

Yönetmen Stefano Savona bu filmiyle Mübarek rejimini deviren devrimi tanıklarıyla birlikte gözler önüne seriyor. Bu mücadeleyi beyaz perdede izlemek isteyenler için Tahrir-Özgürlük Meydanı / Tahrir-Liberation Square, Pera Müzesi’nde saat 19.00’da gösterilecek. Gösterime ayrıca yönetmen Savona da katılarak soruları yanıtlayacak.

 

 

 

• FACE ADAYLARINDAN SİMURG

 

Gazeteci ve yönetmen Ruhi Karadağ, bu filmiyle 2000’de Bayrampaşa Cezaevi’nde F Tipi cezaevlerine karşı başlatılan ölüm oruçları ve sonrasında gerçekleştirilen “Hayata Dönüş Operasyonu”nu anlatıyor. Eylemi birebir gerçekleştirenlerin yer aldığı belgesel Simurg yönetmen Karadağ’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 21.30’da gösterilecek.

 

 

 

• TUNUS DEVRİMİ KENDİSİNİ ANLATIYOR!

 

Yönetmen Mourad ben Cheikh, Tunus Devrimi’ni anlatan bu ilk uzun metrajlı belgeselde ilk gününden Bin Ali’nin devrilmesine kadar devrimi izliyor. Yönetmenin katılımıyla Artık Korkmak Yok / No More Fear, Pera Müzesi’nde saat 21.30’da gösterilecek.

 

 

 

• RUMEN USTADAN SİNEMA DERSİ!

 

Filmekimi takipçileri 2006’da gösterilen “Bükreş’in Doğusu”nu hatırlayacaktır. Yönetmen bu filmiyle Cannes’da en iyi ilk filme verilen Altın Kamera’yı kazanmıştı. Yönetmen Corneliu Porumbiou bu sene festival programında bir Masterclass’la yer alıyor. Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri üyelerinden Porumboiu’nun deneyimlerini ve sinemaya bakış açısını paylaşacağı sinema dersi Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde saat 16.00’da!

 

 

 

• BAŞROLDEKİ KILIÇLAR!!!

 

Bu sene Türkiye’de Çin Kültür Yılı... Bu sebeple festival programında Çin’le ilgili bir de bölüm yer alıyor: “Bir Çin Sinema Geleneği: WuXia”. Bölümde yer alan filmler üzerine konuşmak ve bu türün Çin sinema endüstrisindeki yerini tüm görkemi ve renkleriyle konuşmak için festivalde bir söyleşi düzenleniyor. Söyleşi: Sinemadaki Kaplan-WuXia, kung fu araştırmacısı Wang Qun’un katılımıyla Akbank Sanat’ta Saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

 

 

 

• FİLİPİNLER’DEN BİR USTA!

 

Sinema severler Brillante Mendoza’yı filmleri “Kinatay”, “Lola” ve “Serbis”ten hatırlayacaktır. Bu sene Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri üyesi ve festival programında Tutsak / Captive adlı filmiyle yer alan Mendoza’nın film serüvenini kendisinden dinlemek isteyenler için bir sinema dersi düzenleniyor. Etkinlik Akbank Sanat’ta saat 18.00’de!

 

 

 

• BitamBiöğrenci İLE TENEFÜSTE FİLM KEYFİ

 

Öğrenciler ilk olarak toplumun kıyısında, şehirden uzakta yaşayan iki erkek kardeşin öyküsünü anlatan Devler / The Giants’la saat 11.00’de Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda buluşacak. Ardından saat 13.30’da Fitaş 1’de öğrencilerle buluşacak film ise ıssız bir göldeki harika görüntüleri yansıtan Büyülü Krallık / The Field of Enchantment olacak.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter