Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
Uzun ve eğleceli bir pazar günü için Festival programı, siz festival takipçilerine harika bir pazar günü vaad ediyor. Yönetmenlerin katılımıyla daha da ilgi çekici hale gelecek film gösterimlerini kaçırmayın! Ayrıca festival etkinliklerinden bir panel ve bir söyleşi de sinemaseverle buluşacak...

 

• AVÉ İLE YOLCULUĞUN GETİRDİKLERİ

 

Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen bu yapımda on yedi yaşındaki kaçak Avé ile dışlanmış sanat öğrencisi Kamen’in otostopla başlayan ve yalanlarla devam eden ilişkisi, gerçek bir olaydan esinlenen yönetmen Konstantin Bojanov tarafından beyaz perdeye aktarılıyor. Avé’nin gösterimi yönetmen Bojanov’un katılımıyla Fitaş 4’te 11.00 seansında gerçekleştirilecek.

 

 

• FESTİVALDE “ULUSAL YARIŞMA” HEYECANI BAŞLIYOR

 

Bu sene festivalde tam on iki film “Ulusal Yarışma” kategorisinde yarışıyor. Bu filmlerden biri olan Nar’ın gösterimi Atlas Sineması’nda saat 13.30’da gerçekleştirilecek. Yönetmen Ümit Ünal, bu filmi ile seyircileri adalet anlayışını tekrar gözden geçirmeye davet ediyor. Filmi seyretmek ve yönetmen Ümit Ünal’la buluşmak için bu gösterimi kaçırmayın!

 

 

• SUNDANCE’TEN İSTANBUL’A!!!

 

Bu sene programına ilk kez Türkiye’den bir film alan Sundance Film Festival’inde prömiyerini yapan Can, İstanbul Film Festivali’nin de “Ulusal Yarışma” bölümünde yer alıyor. Yönetmen Raşit Çelikezer bu filmiyle çocuk sahibi olmaya çalışan bir çiftin sıkıntılarını ve daha sonra yaşananları gözler önüne seriyor. Film, yönetmen Çelikezer’in de katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 19.00’da gösterilecek.

 

 

• HAMMADDE İLE KOMŞUYA İKİNCİ ZİYARET

 

Sinemaya gelirken evden çıktığımızca muhtemelen pek çoğumuz atık madde toplayanlarla sokakta, caddede, evimizin karşısındaki atık tepeciklerinin yanında yüz yüze geliyoruz peki onlar aslında kim? Yönetmen Christos Karakepelis, belgesel filmi Hammadde / Raw Material ile Ege’nin karşı kıyısında bu sorunun yanıtını arıyor. Filmin gösterimi Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da yönetmenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

 

• AVUSTRALYA’DAN SELAMLAR

 

Başrol oyuncuları Daniel P. Jones ile Leanne Letch’in kendilerini oynadıkları bu yapım belgeselci Amiel Courtin-Wilson’un ilk uzun metrajlı kurmaca filmi. Sinema ile hayat arasındaki sınırın kimi sahnelerde yok olduğu Selam / Hail, yönetmen Courtin-Wilson’un katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda 16.00’da gösterilecek.

 

 

• “NTV BELGESEL KUŞAĞI”NIN KALKÜTALI ZİYARETÇİLERİ

 

Phil Cox imzalı bu belgeselde Hindistan, daha önce hiç bakılmayan bir açıdan gözler önüne seriliyor. Hindistan’da son zamanlarda sayıları hızla artan dedektiflik büroları, üç vaka üzerinden müşterilerin özel hayatlarına mercek tutarak dans ve sevilen müzikler eşliğinde masaya yatırılıyor. Bengal’de Bir Dedektif / The Bengali Detective, Fitaş 1’de 21.30 seansında filmin müziklerini besteleyen Dennis Wheatley’nin de bizzat katılacağı bir gösterimle beyazperdede olacak.

 

 

• TUNUS’TAKİ DEVRİMİN ANLATTIKLARI

 

Beklenmedik şekilde esen Arap Baharı’nı rüzgarları pek çok ülkede öngörülemez hareketlere yol açtı. Yönetmen Elyes Baccar, Tunus halk devrimi ve Başkan Bin Ali’nin ülkeden kovulmasına kadar geçen süreyi gözler önüne sererken bu devrimin nasıl tüm Tunus halkının rol aldığı bir harekete dönüştüğünü beyaz perdeye yansıtıyor. Yönetmen Baccar’ın da gösteriminde hazır bulunarak soruları cevaplayacağı, Kızıl Söz / Rouge Parole’in gösterimi Pera Müzesi’nde saat 21.30’da gerçekleştirilecek.

 

Arap Baharı gerçeğine daha derinden yaklaşmak için İstanbul Film Festivali etkinliği olarak, “Devrimin Filmini Çekmek” bölümündeki filmlerin gösterimi yanında bir de yuvarlak masa tartışması düzenleniyor. Filmciler, akademisyenler, arşivciler ve tarihçilerin katılacağı toplantıda bu fenomen tüm detaylarıyla ele alınacak. Yuvarlak Masa: Devrimin Filmi, 11 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da Pera Müzesi’nde.

 

 

• KARŞI KIYIDA DENEYİMLENENLER

 

Yunanistan Sineması şaşırtıcı sinematografik deneyimlerle kendini yeniden tanımlarken, İstanbul Film Festivali seçkisinde de “Yunanistan’da Neler Oluyor?” bölümünde dört adet Yunan filmi yer alıyor. Bu filmlerden Alpler / Alps'in yönetmeni Yorgos Lanthimos ile hem bu filmin hem de yine aynı bölümden “L”nin senaristi Efthimis Filippou Salon İKSV’de saat 14.00’de Yunanistan’da Neler Oluyor? paneliyle sinemaseverlerle buluşacak.

 

 

• SİNEMA ÜZERİNE SOHBETLER

 

Her ikisi de festival için bu sene her sene olduğundan daha da önemli... Murathan Mungan, Altın Lale Ulusal Yarışma jürisi başkanı, Sevin Okyay ise İstanbul Film Festivali 2012 Sinema Onur Ödülleri’nden birinin sahibi... Bu ikilinin festival kapsamında gerçekleşecek çok özel sinema sohbetine tanık olmak isterseniz, Murathan Mungan Sevin Okyay’la Buluşuyor, saat 16.00’da Salon İKSV’de!

 

• GENÇLERLE HARİKA BİR PAZAR GÜNÜ!

 

BitamBiöğrenci projesi, önlerinde derslerle dolu bir hafta olan öğrencilere bu pazar gününde üç film sunuyor. Filmlerden ilki “Uluslararası Yarışma” bölümünden Süper Kahramanın Ölümü / Death of a Superhero saat 11.00’da Atlas Sineması’nda. İkinci film “Çocuk Mönüsü: Hollanda Özel” bölümünde yer alan Bizim Takım / In Orange ise saat 13.30’da Akbank Sanat’ta. Proje kapsamında gençlerle buluşacak son film ise saat 16.00’da Fitaş 1’de gösterilecek Büyülü Krallık / The Field of Enchantment.

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter