Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• FESTİVALDE İKİNCİ HAFTASONU Festival başlayalı yarın tam bir hafta olacak. Festivalin ikinci cumartesi günü de sunumlar, soru cevap etklinlikleri ve panellerle dolu bir gün sunuyor.

• NİKARAGUA’DA DİLSİZ BİR HAYAT!

 

Doğuştan sağır ve dilsiz Dulce Maria ile kardeşi Francisco’ya, işaret dili öğretmeni Tomaso ilk kelimelerini öğretmeye kararlıdır. TRT izleyicileri Adem’in Seyir Defteri programını anımsayacaktır. İşte bu programın yönetmeni Adam Isenberg’in ilk uzun metrajlı film çalışması Dilsiz Bir Hayat / A Life Without Words, yönetmen Isenberg ve yapımcısı Senem Tüzen’in katılımıyla Fitaş 1’de saat 16.00’da.

 

• KOMŞUDAKİ ÖTEKİLER

 

Yönetmen Christos Karakepelis bu ikinci belgeselinde, Yunanistan’da atık metalleri toplayan göçmenleri konu ediyor. İstanbul’a çok uzak olmayan bu yaşamları izlemek ve belgeselin gösterimi ardından yönetmen Karakepelis’le buluşmak isteyenler için Hammade / Raw Material, Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da.

 

• ISLAHEVİNDEN MORGA

 

Yönetmen Karl Markovics Oscar’a Avusturya’dan aday gösterilmekle kalmadı, filmiyle pek çok festivalden ödüller topladı. Filmin ana karakteri, ıslahevinden morgda çalışmak üzere şartlı tahliye edilen Roman’ın geçmişini aramasına tanık olmak istiyorsanız Nefes / Breathing, filmin başrol oyuncularından Thomas Schubert’in katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’da.

 

• HAYAL DÜNYASINDA SORUN VAR

 

Festivalin “Mayınlı Bölge” bölümünden bu yapım konusundan ayrı yapım süreciyle de dikkat çekiyor. Tiyatro yönetmeni Jerry her şeyi geride bırakarak bir köy kurar fakat hiçbir şey beklediği gibi gitmez... Yönetmen ve koreograf Wim Vandekeybus’un gösterimine katılacağı filmi Şehir Efsaneleri / Monkey Sandwich, Atlas Sineması’nda saat 19.00’da festival salonlarına konuk olacak.

 

• KARŞI KIYIDA OLANLAR!

 

İstanbul Film Festivali komşuda olanlara gözlerini kapatmıyor, bunun için bu yıl “Yunanistan’da Neler Oluyor?” adlı bölüm seyircilerle buluşuyor. Festival takipçileri için Köpekdişi / Dogtooth adlı film karşı kıyıdaki yeni akımın ilk habercisiydi. Yönetmen Yorgos Lanthimos’un Oscar adayı bu filmden sonraki ikinci uzun metrajlı filmi Alpler / Alps yarın festivalde olacak. Yönetmen Yorgos Lanthimos ve senarist Efthimis Filippou’nun da gösteriminde hazır bulunacağı film Fitaş 4’te 21.30’da izlenebilir. Filippou ayrıca aynı bölümde yer alan L adlı filmin de senaristi. Filippou ve Lanthimos, bu pazar günü saat 13.30’da Salon’da Yunan Sineması’nı tartışacak.

 

• NEW YORK’TAN İSTANBUL’A MARINA!

 

Performans sanatı denilince akla ilk gelen isimlerden Marina Abramovic’in en çok ses getiren ve performans sanatıyla uğraşsın ya da uğraşmasın herkesin saygıyla eğildiği performansı, sanatçının MoMA’daki retrospektif sergisi boyunca sanatseverlerle buluştu. Bireyin fiziksel ve ruhsal sınırlarını zorlayan bu performansa siz de tanık olmak ve filmin yönetmeni Matthew Akers’a Marina’yla ilgili sorularınızı yöneltmek istiyorsanız, Marina Abramoviç Sanatçı Aramızda / Marina Abramovic The Artist Is Present, yönetmenin katılımıyla Fitaş 1’de saat 21.30’da.

 

• “KÜRESELLEŞME ÜÇLEMESİ”NİN YÖNETMENİNDEN KÜRESELLEŞME PANELİ

 

İlk kez İstanbul Film Festivali’nde üçü birden arka arkaya gösterilen üçlemenin yönetmeni Micha X. Peled, Akbank Sanat’ta saat 16.00’da yapılacak söyleşide, filmlerinde eleştirel bir bakışla ele aldığı küreselleşme kavramının ekonomi, siyaset, para, bireylerin yaşamı ve filmcilikle olan ilişkisini ele alacak.

 

• CUMARTESİ GÜNÜ BitamBiöğrenci SALONLARDA...

 

Cumartesi günü BitamBiöğrenci üç seansla öğrencilerle buluşacak. İlk film Akbank Sanat’ta 13.30’da gösterilecek Bizim Takım / In Orange olacak. İkinci film ise yine saat 13.30’da Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda Minik Kurbağalar / Frogs and Toads. Öğrencilerin izleyeceği son film ise “Yunanistan’da Neler Oluyor?” bölümünden Hammadde / Raw Material adlı belgesel olacak. Filmi öğrencilerle birlikte izlemek isteyenler için filmin gösterimi saat 16.00’da Fitaş 1 ‘de yapılacak, üstelik bu gösterimin bir de sürprizi var! Filmin yönetmeni Christos Karakepelis gösterime katılacak.

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter