Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• HAFTASONU İÇİN FESTİVAL PLANLARINIZI YAVAŞ YAVAŞ YAPMAYI UNUTMAYIN! Festivalde ikinci haftasonu kapıdayken festival filmleriyle dopdolu bir Cumartesi ve Pazar günü geçirmek için biletlerinizi şimdiden alın! Ama haftasonu öncesi yine tüm bir gün farklı bölümlerden farklı yapımları yönetmenleriyle birlikte izleyerek geçecek.

• GENÇ RUMEN USTANIN ANLATTIKLARI Yönetmen Adrian Sitaru’nun ikinci filmi olan bu yapımda anlattığı hikâyeler kendi deneyimlerine dayanıyor. Annesinin hastalığı sonrasında hayatı rayından çıkan Alex’in başından geçenlerin anlatıldığı İyi Niyetler / Best Intentions yönetmen Sitaru’nun da katılacağı bir gösterimle Atlas Sineması’nda saat 13.30’da izlenebilir.

 

• FRANCOIS VAN HEERDEN’İN MUTLULUĞUN PEŞİNDE KAYBOLUŞU Festivalin Güney Afrikalı ziyaretçileri Güzellik / Beauty ile seyircilerle buluşuyor. Yönetmen Oliver Hermanus bu filmiyle seyircileri ana karakter Francois’nın iç yolculuğuna eşlik etmeye davet ederken Güney Afrika’nın ahlaki yapısını da gözler önüne seriyor. Gösterimin ardından yönetmen Hermanus’un soruları yanıtlayacağı film Fitaş 4’te saat 16.00’da.

 

• ROMAN’IN OSCAR’LIK ARAYIŞI İlk filmiyle yönetmen Karl Markovics, ıslahevinden çıkan Roman’ın geçmişini ve kendisini yetimhaneye bırakan annesini arayışını anlatıyor. Avusturya’nın bu yılki Oscar adayı olan Nefes / Breathing’in gösterimi, oyuncu Thomas Schubert’in de katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

 

• ONUR ÖDÜLLÜ YÖNETMENDEN AKILLARA KAZINACAK HARİKA BİR SEYİRLİK Katıldığı dünya festivallerinden pek çok ödülle dönen bu filmde, bu sene İstanbul Film Festivali’nin açılış töreninde “Sinema Onur Ödülü”ne layık görülen yönetmen Ali Özgentürk köyden kente göçün insanlara etkisi ve yarattığı trajedi üzerine odaklanıyor. Özellikle başrol oyuncusu Genco Erkal’ın harikalar yarattığı At / The Horse, yönetmen Özgentürk’ün katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda sat 19.00’da gösterilecek.

 

• BULGAR GENÇ USTANIN YOLDA ANLATTIKLARI Dışlanmış sanat öğrencisi Kamen ile otostop çekerken arabaya aldığı ve her ikisi için de yolculuk boyunca yeni yeni kimlikler yaratan Avé’nin yalanlarla dolu yolculuğunda acaba sonuçta bir aşk mı doğacak? Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen Avé, yönetmen Konstantin Bojanov’un da katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda 21.30’da gösterilecek. Gösterimin ardındanw yönetmen Bojanov seyircilerin sorularını cevaplayacak.

 

• YIKILAN KULÜBEYLE BUHAR OLAN HAYALLER Yönetmen Hans Weingartner’ın bu üçüncü ve son filmindeki iki ana karakter, akıl hastası Martin ile küçük göçmen Viktor. İkilinin ormanda inşa ettikleri kulübe ve bu kulübenin yıkılmasıyla yaşananların anlatıldığı filmin gösteriminde yönetmen Weingartner de hazır bulunacak. Ormandaki Kulübe / Hut in the Woods’u izlemek isteyenler için filmin gösterimi yarın Fitaş 4’te saat 21.30’da gerçekleştirilecek.

 

• MoMA’DAN FESTİVAL SALONLARINA 736 SAATLİK PERFORMANS Ürettiği işlerde ve gerçekleştirdiği performaslarda en temel öğe olarak kendi bedenini kullanan Marina Abramovic, kırk yılı aşkın süredir zihinsel ve fiziksel sınırları zorluyor. Yönetmen Matthew Akers, Marina Abramoviç Sanatçı Aramızda / Marina Abramovic The Artist is Present adlı bu filmiyle Abramovic’in New York’ta gerçekleştirilen retrospektif sergisi boyunca sergilediği performansı gözler önüne seriyor. Belki de performans sanatının zirvesi olarak tanımlanabilecek bu işin arka planını görmek ve gösterimin ardından yönetmen Akers’a sorularınızı yöneltmek istiyorsanız filmin gösterimi Fitaş 1’de saat 21.30’da gerçekleştirilecek.

 

• GURBET KUŞLARI YENİDEN Groupama Özel Gösterim sponsorluğunda, İstanbul Film Festivali işbirliğiyle “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında Halit Refiğ’in unutulmaz eseri Gurbet Kuşları Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi akademisyenleri tarafından restore edildi. Halit Refiğ’in “Gerçeğin kendi içinde taşıdığı tezatlar” diyerek tanımladığı filmi bugün 21.30’da Atlas Sineması’nda gösterilecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter