Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• FESTİVALİN ORTASINA DOĞRU Festivalin ortasına, ilk haftanın ise sonuna yaklaşmışken bugün yine yönetmenlerin de katılacağı gösterimlerle festival mekanları dolacak. Festival takipçileri, ilgiyle bekledikleri iki yapımın yönetmenleriyle buluşarak sorularına yanıtlar arayacak.

 

• BUENOS AIRES’TE GECE YARISI KARANLIK BİR PROMENAD Arjantinli yönetmen Edgardo Cozarinsky filmindeki karakterlerle ilgili şöyle diyor: “Gündüz insanları ve gece insanları vardır. Gece insanları birbirlerini tanır. Şehirleri sadece onlarındır.” Buenos Aires’in Gece İnsanları / Nocturnos ile tanışmak ve Atlas Sineması’nda saat 19.00’daki filmin hemen ardından yönetmen Cozarinsky’e sorularınızı yöneltmek istiyorsanız bu gösterimi kaçırmayın!

 

• ROMANYA’DAN ÖDÜLLÜ BİR İKİNCİ FİLM Festival takipçilerinin her geçen yıl Romanya yapımı filmlere olan ilgisi artarken bu sene de festival seçkisinde yer alan Rumen filmleri seyircilerle buluşuyor. Rumen yönetmen Adrian Sitaru “Oltanın Ucunda / Hooked” adlı filminden sonra çektiği bu ikinci filmde annesi hastaneye düşen Alex’in çevresinde gelişen olayları anlatıyor. İyi Niyetler / Best Intentions Fitaş 4’te saat 19.00’da gösterilecek. Gösterimin hemen ardından yönetmen Sitaru izleyicilerle buluşacak.

 

• BitamBiöğrenci PROJESİNİN BUGÜNKÜ YOL ARKADAŞLARI “NTV Belgesel Kuşağı”ndan Michael Radford’un Michel Petrucciani adlı filmi bir kez daha öğrencilerle buluşacak. Boyu ancak 91cm’ye ulaşan ve türlü zorulukları atlatarak yüreklerde yer edinen dünyaca ünlü bu caz üstadının her şeyin ötesinde dopdolu geçen hayatını öğrencilerle bilrlikte izlemek isteyenler için filmin gösterimi Fitaş 1’de saat 21.30’da.

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter