Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
FESTİVALDE İLK PAZAR HEYECANI Festivalin ilk pazarı sunumlar ve soru-cevaplarla, festival heyecanı gittikçe artan izleyiciye dopdolu bir gün yaşatacak. İlk günden festivale ısınan seyirciler pazar günü seyrettikleri filmlerle yepyeni bir haftaya hazır başlayacaklar.

PAZAR SABAHI NORVEÇ'TEN FESTİVALE SOĞUK BİR ESİNTİ Sinemaseverler, Atlas Sineması'nda 11.00 seansıyla bir ıslahevinde baskı ve isyan hikâyesiyle güne başlayacak. Kuzey festivallerinden ödüllerle dönen Şeytan Adası'nın Kralı gösteriminin ardından izleyiciler filmin yönetmeni Marius Holst ile buluşacak. Oyuncu ve yönetmen, izleyicilerin akıllarındaki soruları cevaplayacak.

 

KANADA'DAN PAZAR KAHKAHALARI Prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan Kardeşler güne neşeyle başlamak isteyenleri sinemaya davet ediyor. Kardeşler, Beyoğlu Sineması'nda saat 11.00'de gösterilecek. Gösterimin ardından yönetmen Carl Bessai akıllara takılan soruları cevaplamak üzere neşeli bir sohbet için sinema salonunda seyircilerle buluşacak.

 

CESARET ÜZERİNE LEHÇE NOTLAR Polonya'da pek çok ödül toplayan Cesaret, yönetim ve oyunculuk noktasında dikkatleri üzerine çekiyor. Yönetmen Zglynsky, yarattığı kurguyla Atlas Sineması'nda 13.30'da bu aile filmiyle festival izleyicisini etkileyecek gibi görünüyor. Filmin gösteriminin ardından Polonyalı ünlü aktör ve filmin başrol oyuncusu Robert Wieckiewicz izleyicilerle buluşarak akıllara takılan noktaları aydınlatacak.

 

PAZAR GÜNÜ OSCARLIK BİR SEYİR Yabancı Dilde En İyi Film dalında Akademi Ödülü adayı bu film İkinci Dünya Savaşı'nda Polonya'yı gözler önüne sererken, seyirciyi insaniyet, ahlak, suç gibi kavramlar üzerine düşünmeye itiyor. Karanlıkta Kalanlar filminin gösterimi Atlas Sineması'nda 16.00'da filmin oyuncularından Robert Wieckiewicz'in katılımıyla gerçekleştirilecek, Wieckiewicz bu gösterimin ardından yine izleyicilerle buluşarak festivalde yer alan ikinci filmiyle ilgili soruları da yanıtlayacak.  

 

TERENCE DAVIES, YENİDEN! Festivalin ilk günü Terence Davies'le aynı salonda film izleme keyfini kaçıranlar için Davies filminin gösterimine bir kez daha katılıyor. Davies, Atlas Sineması'nda 19.00'da Aşkın Karanlık Yüzü filmiyle izleyiciyle buluşacak, ayrıca Davies, bu gösterimde izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak. 

 

GALAYI KAÇIRAN MADDEN TUTKUNLARINA Festivalin ilk Akbank Galası Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili filmiyle festival izleyicisiyle buluşan John Madden, festival takipçileri ile bir kez daha buluşuyor. Fitaş 4'te 21.30 seansında gösterilecek filminin ardından ünlü yönetmen bir kez daha soruları yanıtlayacak. 

 

FESTİVALDE İKİNCİ GALA HEYECANI! Yönetmen Morten Tyldum, Nişantaşı'nda Norveç'ten bir hikâyeyle Akbank Galaları'nın takipçileriyle buluşuyor. Nişantaşı Citylife City's Sinemaları'nda saat 21.30'da Kafa Avcıları adlı gerilim filminin gösteriminin hemen ardından yönetmen Tyldum, festival izleyenlerini hem heyecanlandırmayı hem de düşündürmeyi amaçlayan filmi hakkında merak edilen noktalara ışık tutacak.

 

BitamBiöğrenci PROJESİ İLE ÇOCUK VE GENÇLERE PAZAR GÜNÜ SİNEMA KEYFİ Gençler ve öğrencilerle proje kapsamında bugün buluşacak ilk film, festivalin "Canlandırma Sineması" bölümünden Michel Ocelot'un Gece Masalları adlı filmi. Proje kapsamında öğrencilerin gideceği ikinci film ise Simone van Düsseldorp'un katıldığı festivallerden ödüllerden dönen Minik Kurbağalar'ı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter