Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
İstanbul Film Festivali'nde 31 Mart günü neler olacak?

FESTIVAL SINEMASEVERLERI SELAMLIYOR İki yüzü aşkın filmin sinemaseverlerle buluşacağı festivalin ilk günü öne çıkan yapıtlarla başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverler, izledikleri yapımların oyuncu ve yönetmenleriyle festival mekânlarında bir araya gelecek.

 

TERENCE DAVIES FESTIVAL IZLEYICISIYLE! Festivalde izleyicisiyle buluşan ilk sinemacı Festivalin açılış filmi olan Aşkın Karanlık Yüzü'nün yönetmeni Terence Davies, Atlas Sineması'nda 13.30'da filmin gösterimine bizzat katılacak. Davies açılış töreninde, 25 günde tamamladığı filmiyle ilgili olarak “bu filmi yüreğimle çektim, umarım siz de yüreğinizle izlersiniz” demişti.

 

BREZILYA'DAN TAŞRA MANZARALARI Festival izleyicisinin ilgi ve merakla beklediği Latin Amerika sinemasından ilk gösterim Beyoğlu Sineması'nda 13.30'da gerçekleştirilecek. Kendi hayatlarından kesitler sunan amatör oyuncularıyla Venedik Film Festivali'nde de yoğun ilgi gören Döngü'nün iki yönetmeninden biri olan Helvecio Marins, film gösterimi ardından seyircilerle soru cevaplar eşliğinde buluşacak.

 

IRANLI GENÇ USTANIN GÖZÜYLE Festivalin en sevilen bölümlerinden Genç Ustalar'da Abbas Kiarostami'nin öğrencisi İranlı yönetmen Morteza Farshbaf'ın şaşırtıcı bir kurguyla izleyiciye sunduğu Yas Fitaş 1'de 19.00'da gösterilecek. Filmin gösteriminin hemen ardından yönetmen Farshbaf izleyicilerin sorularını cevaplayacak.

 

AŞIK SHAKESPEARE'DEN SONRA Akbank'ın ana sponsorluğunu üstlendiği festivaldeki Akbank Galaları'ndan ilkine, Aşık Shakespeare'le akıllara kazınan yönetmen John Madden konuk oluyor. Nişantaşı Citylife City's Sinemaları'nda 21.30'da gösterilecek Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili filminin hemen ardından, filmin yönetmeni John Madden galaya katılanlarla buluşacak.

 

BELIRSIZLIĞIN KEYFI VE TEHLIKELERI Festival seyircisinin aşina olduğu isimlerden Terence Davies, bir sinema dersinde sinemacılar ve izleyicilerle buluşuyor! Festivalde açılış filmi olarak gösterilen filmi için İstanbul'a gelen Davies 16.00'da İKSV Salon'da olacak. Sinema dersine katılanlar beyaz perdeyi bu sefer de Davies'in yaklaşımıyla başka bir pencereden algılayacak.

 

BitamBiöğrenci PROJESI DEVAM EDIYOR! IKSV'nin 2007'de ilk kez gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi BitamBiöğrenci film festivali bünyesinde yeniden hayat buluyor. 40 öğrenci ilk olarak bugün Beyoğlu Sineması'nda saat 11.00'de Zoé Chantre'ın bedensel engellerine rağmen kendisinin ve ruh dostlarının hikayesini anlattığı filmi Beni Dik Tut ile buluşacak. Proje yine aynı gün içerisinde Akbank Sanat'ta 13.30'da kediyken bir kadına dönüşerek kasabanın gazetesinde çalışan toy gazeteci Tibbe'ye yardım eden eski kedi Minnoş Hanım'ı anlatan Miyav ile yine 40 öğrenciye ulaşacak. Çocuk filmi hayranlarına bir hatırlatma: "Çocuk Mönüsü: Hollanda" bölümünde gösterilecek filmler Rexx, Nişantaşı City’s ve Akbank Sanat'ta, kaçırmayın!

 

BASIN GÖSTERIMLERI Festival programında bugün iki basın gösterimi yer alıyor. Her ikisi de Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterimlerden ilki saat 10.30'da John Madden'ın Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili. Marjane Satrapi'nin filmi Azrail'i Beklerken ise saat 13.00'da gösterilecek. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter