Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul, Ankara ve Antalya’da Kısa Film Rüzgarı Esti!

İstanbul, Ankara ve Antalya’da Kısa Film Rüzgarı Esti!

30 ülke, 90 şehirde aynı anda gerçekleşen ve 19 yıllık bir geçmişe sahip olan Çok Kısa FilmlerFestivali, ülkemizde 9-18 Haziran tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Antalya’da gerçekleşti.

 

Geçen yıl Türkiye’de ilk kez Antalya’da yapılan festival bu yıl kapsamını genişletip 3 şehre ve 4 mekana yayıldı.

 

İstanbul ayağı, Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivalingösterim ve etkinliklerine çok sayıda sinemasever katıldı. İstanbullular, değerli sinema yazarları Banu Bozdemir (SİYAD) ve Fırat Sayıcı (SİYAD) moderatörlüğünde düzenlenen söyleşilerde; Ahmet Toklu, Onur Doğan, Bawer Aydın, Vural Uzundağ, Ali Kışlar, Damla Güçer, Metehan Şereflioğlu, Emrah Erkanı ve Serdal Önal gibi kısa filmcilerle buluşma imkanını yakaladı.

 

İstanbul’la eşzamanlı olarak 9-11 Haziran tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen festivale ise Antalya Muratpaşa Belediyesi ev sahipliği yaptı. Gençlik yıllarından bu yana kısa filme meraklı olan ve kendisi de kamera arkasına geçen Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal festivalin açılış konuşmasında, “Estetiğe ve sanata ihtiyacımız var. Çok ince görüşlü yeni nesiller, dünyaya bakış açısı duyarlı kuşaklar yetiştirmeye ihtiyacımız var” dedi. Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Antalya Sinema Derneği Başkanı Sidar Serdar Karakaş moderatörlüğünde tiyatro ve sinema oyuncusu Bennu Yıldırımlar’la, festival için Engelsiz Kafe’yi dolduranların da sorularıyla katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Yıldırımlar, tiyatro - sinema – dizi üçlüsüne ilişkin bir soru üzerine “Tiyatro-sinema sanat, dizi değil. Doğal olarak insan filmlerde ya da tiyatroda oynamak istiyor ama ‘Dizi olmaz’ diye geçmiyor kafamdan” diye konuştu.   

 

Antalya’da festivalin 2. gününde Make–up sanatçısı Elif Arzu Özgümüş katılımcılarla uygulamalı bir Görsel Sanatlarda Plastik Makyaj atölyesi gerçekleştirdi. 

 

Festivalin merkez üssü olan Antalya’daki son gününde ise, belgesel yönetmeni Naci Bütev tarafından düzenlenen DSLR Kameralarla Kısa Film Yapımı isimli atölyede DSLR kameraların avantajları ve dezavantajları katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.

Çok Kısa Filmler Festivali, Muratpaşa Belediyesi’nin sağladığı geniş imkanlarla, gösterim, söyleşi ve atölye programları açık havada gerçekleştirilen bir sinema şenliği olma haliyle de ilgi çekti.

 

12-13 Haziran’da rotasınıAntalya’dan Ankara’ya çeviren ve ODTÜ–GİSAM’da gerçekleşen festivale Ankaralı ve ODTÜ’lü sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Festivalin Ankara’daki son gününde ise görüntü yönetmeni Gökhan Pekdemir tarafından kısa film yapımıyla ilgili bir atölye düzenlendi.

 

Festivalin Türkiye maratonu, 17-18 Haziran’da, Ankara Fransız Kültür Merkezi’nde Çok Kısa Filmler Festivali seçkisine girmeye hak kazanan Uluslararası Yarışma Filmleri’nin (36 adet) gösterimiyle sona erdi.

 

Antalya Sinema Derneği’nin geçtiğimiz yıl Antalya’da başlatarak ülkemiz sinemaseverleriyle tanıştırdığı Çok Kısa Filmler Festivali, bu yıl 3 büyük şehirde yapılarak çok daha geniş bir seyirci topluluğuna ulaştı. Festival, önümüzdeki yıllarda kapsamını genişletip Türkiye’nin başka şehirlerinede gitmeyi ve oralarda da kalıcı olmayı hedefliyor.

 

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter