Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İLK KEZ YAPAY ZEKÂ TARAFINDAN TASARLANAN AFİŞ KULLANILACAK

İLK KEZ YAPAY ZEKÂ TARAFINDAN TASARLANAN AFİŞ KULLANILACAK

Türkiye’nin ilk “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”, afiş tasarımıyla da ilklerin festivali olmayı sürdürüyor. 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, yapay zekânın tasarladığı ilk festival afişine sahip olması dolayısıyla da dikkat çekiyor.

 

Bilimin sanatla buluştuğu “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”, geleceğin dijital dünyasına sinemayla birlikte yeni bir adım atılmasını sağlarken, festivalin ön plana çıkan özelliklerinden olan yaratıcılık da hazırlanan afişle bir kez daha gözler önüne seriliyor. “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin afişi, dünyada ilk kez bir yapay zekânın tasarladığı festival afişi olma özelliği taşıyor.

 

Festivalin yaratıcı tasarımcısı Atilla Erkmen afişle ilgili yaptığı açıklamada, “Gözümüzün aşina olduğu klasik bir festival posterinin aksine hikâyesi olan, dinamik bir bilim kurgu film afişi olmasını istedim. Bunu yaparken de yıllar önce yazdığım ve şu anda sinopsis aşamasında olan; yakında senaryolaştırmak istediğim bir hikâyeden esinlendim.” diye konuştu.

 

Festival afişiyle ilgili bilgi veren Erkmen, “Bu hikâye, dünyadan kaçmış büyük bir grup insanın, yapay zekâ kontrolündeki uzay gemisiyle birlikte yaşamın mümkün olduğu bir öte gezegene, nesiller boyunca süren yolculuğunu ve bu yolculuk sırasında olan olayları anlatıyor. Bu sebeple festival afişimizde yapay zekâyı temsilen sırtı bize dönük insansı bir robot ve arkasında insanları öte gezegene taşıyan bir uzay gemisi yer alıyor.” ifadelerini kullanırken, afişteki iki figürün de bulundukları uzay atmosferinin dışına taşarak izleyici ve afiş arasında bir derinlik algısı yarattığını belirtti.

 

Festivalin Afiş Serisi, Yapay Zekânın Kullanım Alanlarına Örnek Oluşturuyor

 

“Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin kadrosu sinema, reklam, etkinlik ve oyun gibi sektörlere içerik üretmiş, alanında uzman isimlerden oluşurken; yaratıcı kadro ise kamusal alanda eserleri sergilenmiş dijital sanatçılardan meydana geliyor. Ürettiği NFT eserlerle hem yurt içi hem de yurt dışında pek çok sergiye imza atan dijital sanatçı Balkan Karışman da festivalin temasına uygun şekilde yapay zekâya alternatif afiş görselleri tasarlatan isim olarak bu yaratıcı kadroda yer alıyor. Balkan’ın yapay zekâya tanımlayarak, festival verileri üzerinden elde ettiği afiş serisi, aynı zamanda günümüzün bu alandaki teknolojilerinin nasıl ve nerelerde kullanılabileceği ile ilgili örnek teşkil ediyor.

 

NFT Olarak Satışa Sunulan İlk Festival Afişi Olacak

 

Blok zinciri teknolojilerinin yapıtaşlarından olan NFT’ler, “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin de gündemini oluştururken; festival afişi, Atlas Metaverse ile birlikte NFT formatında, blok zinciri üzerine kaydedilerek satışa sunulacak. Bu afiş aynı zamanda NFT olarak satışa sunulan ilk festival afişi olacak.

 

Festivalin tanıtımına katkıda bulunmak ve sanatçılara destek olmak amacıyla yaratıcı ekipteki dijital sanatçıların eserleri, Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla açık alan sergisi olarak sunulacak. Bu sergiyle, kamusal yerleri sergi alanına dönüştürüp, dijital sanatı herkese açık hâle getirmek ve toplumun her kesiminin festivalden haberdar olmasını sağlamak amaçlanıyor.

 

“Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali” ile ilgili detaylı bilgi için us3f.com adresi ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter