Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Hülya Koçyiğit'in Huzurevi Hayali

Hülya Koçyiğit'in Huzurevi Hayali
Usta oyuncu Hülya Koçyiğit en büyük hayalinin sadece oyuncuların kalacağı bir huzurevi açmak olduğunu söyledi.

Koçyiğit, “Sanatçı arkadaşlarla birlik olamadık. Tek başıma da o maliyetin altından kalkamadım. Ben de küstüm” dedi.

 

Sinema hayatına 1963 yılında başlayan ve ödüllerle dolu kariyerine 180 filmve 4 TV dizisi sığdıran Hülya Koçyiğit yıllarca bir huzurevi açmak için çabaladığını ancak amacına ulaşamadığını söyledi.

 

Sadece oyuncuların kalacağı bir huzurevi hayalini kurduğunu söyleyen Koçyiğit şöyle devam etti: “Bu dostlarımız sinema camiasından uzak kalmak istemiyorlar. Ancak kendi gibi sinema emekçilerinin birlikte olduğu bir huzurevinde rahat edebilirler. Daha önce çok çalışmam oldu bu konuda. Ancak sanatçı arkadaşlarla birlik olamadık. Ben de tek başına omaliyetin altından kalkamadım. O birliği sağlayamamamızın üzüntüsünü yaşıyorum. Ben de hayalkırıklığına uğrayıp, küstüm.”

 

HİÇBİRİMİZİN BİRİKİMİ YOK

 

Genç oyuncuların çok paralar kazandığını söyleyen Hülya Koçyiğit, “Bizim dönemimizde böyle büyük rakamlar söz konusu bile değildi. Yeni nesil oyuncular iyi ücretler alıyor. Bizler az para aldığımız için dönemimizdeki hiçbir sinema oyuncusu ne yazık ki birikim sahibi olamadı. Sinemaya gönül vermiş, onca filmde rol almış arkadaşlarımızın sefalet içinde ölmelerine yüreğim dayanmıyor” dedi.

 

“Yeşilçam filmlerini seyredip, ağlıyorum”

 

Birlikte rol aldığı arkadaşlarının birbiri ardına ölüm haberleriyle yıkılan Hülya Koçyiğit, Yeşilçam filmlerini izlerken gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Koçyiğit, “O filmleri büyük bir hasretle izliyorum. Birlikte emek verdiğimiz arkadaşlarımın şimdi aramızda olmaması beni hüzünlendiriyor. Gözlerimden yaşlar akıyor. Çünkü onların ne kadar temiz ne kadar iyi insanlar olduklarını bir kez daha hatırlıyorum. Çok içim acıyor” dedi. (Bugün)

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter