Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Hollanda Film Festivali’nde Türkiye Sineması Konuşulacak

Hollanda Film Festivali’nde Türkiye Sineması Konuşulacak
Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin 400. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, İstanbul Film Festivali - Köprüde Buluşmalar ve Hollanda Film Festivali - Hollanda Film Buluşmaları işbirliği ile 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihlerinde Hollanda Utrecht’te “Türkiye Sinemasına Bakış” konulu bir etkinlik düzenlenecek.

 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen “Türkiye Sinemasına Bakış” etkinliği, Türkiye ve Hollanda’dan sinema profesyonellerini bir araya getirerek ortak yapımlara zemin oluşturmayı ve bu işbirliklerini desteklemeyi amaçlıyor.

 

İlki İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar kapsamında 12 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen Ortak Yapım Paneli’nin ikincisi 27 Eylül Perşembe Hollanda Film Görüşmeleri kapsamında iki ülkenin fon yöneticileri, yapımcılar, televizyon kanalı temsilcileri ve dağıtımcıların katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye’den konularında uzman katılımcıların Türkiye Film Sektörü konusunda bilgi vereceği toplantıda, ortak yapım koşulları ve destek konuları da görüşülecek. Oturumun ardından her iki ülkeden seçilen projelerin yönetmen ve yapımcıları uluslararası katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunacak. 

 

Hollanda Film Buluşmaları ortak yapım görüşmelerine, Köprüde Buluşmalar projeleri arasından seçilen ‘Anayurdu’ (Senem Tüzen), ‘Güneye Bakan Duvar’ (Kutluğ Ataman) ve Toz Bezi (Ahu Öztürk) projelerinin yönetmen ve yapımcıları katılacak. 

 

Bunun yanı sıra, Hollanda Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Cinema Militan Lecture paneline ise Türkiye’den Semih Kaplanoğlu konuk olarak katılacak. Semih Kaplanoğlu’nun film eleştirmeni Nick Roddick ve Nick James ile birlikte yapacağı söyleşi Sight & Sound dergisinde de yer alacak. Festival kapsamında yönetmenin ‘Yumurta’, Süt’ ve ‘Bal’ üçlemesi gösterilirken, sinema akademisi öğrencilerine de toplu gösterim yapılacak.

 

 

Ayrıntılı bilgi için: film.iksv.org 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter