Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Hastane komedisi "Emicem Hospital" vizyonda!

Hastane komedisi "Emicem Hospital" vizyonda!
Türkiye'nin ilk hastane komedi filmi olan "Emicem Hospital" bugün vizyona girdi.

Yapımcılığını Hamsi Medya Prodüksiyon'un üstlendiği, başrollerini Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın, Sinan Bengier ve amatör oyuncular Selahattin Çakır ile Adem Eraydın'ın paylaştığı "Emicem Hospital" adlı film vizyona girdi. "Özel Emicem'in Yeri" adlı hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Selo ve arkadaşlarının, hastaneye Alman disiplini ile yetişmiş yönetici İngrid Hanım'ın gelmesinden sonra değişen düzenlerini ve çatışmasını konu ediyor.

 

 

Wilma Elles, filmde Ingrid karakterini canlandırdığını belirterek, "Senaryoyu çok komik olduğu için kabul ettim. Çünkü gerçekleri anlatıyordu. Zaten filmin yönetmeninin ana mesleği doktorluk. Filmi de gerçek bir hastanede çektik. Onun için bu filmin bazı yerleri inanılmaz komik olmakla birlikte hastane hayatını tüm gerçekleriyle yansıtıyor." ifadelerini kullandı.


Karadeniz insanını çok sempatik bulduğunu aktaran Elles, sözlerine şöyle devam etti: 
"Uçağa binerken bile fark ettim ki ben Trabzon'a gidiyorum. Çünkü insanlar bilet numaralarına göre değil, beğendikleri yerlere oturuyorlardı. Karadeniz insanı ne istediğini çok iyi biliyor ve bunu çok sıcakkanlı bir şekilde ifade ediyor. Bu filmde yedi buçuk aylık ikiz hamileydim. Her an doğum olabilirdi. Ama filmin yönetmeni doktor olduğu için ve çekimler hastanede yapıldığı için rahat oldu. Ben yine de çekimlere tüm enerjimle dahil oldum. Belki de çocuklarımın kimliklerinde Chicago değil Trabzon yazacaktı."


Elles, filmin Ankara'da yapılan ön gösteriminde izleyenler tarafından çok iyi tepkiler aldığını vurgulayarak, "Bence bu komedi filmini Ankara beğendiyse bütün Türkiye beğenecek demektir." dedi.

 



Filmin senarist ve yönetmeni İsmet Eraydın da film çekimlerinin bir ayda tamamlandığını belirterek, şunları söyledi: 


"Kendim de bir doktor olduğum için hastanelerde şahit olduğum ve yaşadığım trajikomik olayları beyaz perdeye taşıdık. Daha önce "Kalp Kirizi Değil Gülme Krizi" başlığıyla tiyatro sahnelerinde bunu anlatıyorduk zaten. Böylelikle Türkiye'de ilk kez hastane sinema filmi çekilmiş oldu. Dizileri yapıldı ama gerçeği yansıtmıyordu. Hastanede yaşanan olayları doğru bir kanaldan halkımıza sunmuş olduk."

Filmde doktorların gördüğü, halkın yaşadığı her konu hakkında bilgi vermeye çalıştıklarını aktararak, "Biz filmde insanlara mesaj vermek istiyoruz ama gülmelerini de istiyoruz. Hastalıkların yüzde yetmişi psikolojik eğer biz insanlara iyi davranırsak psikolojisini düzeltmek istedik. Sonra hastaları antreye toplayıp hastane çalışanları olarak yaşadığımız olayları tiyatro gibi canlandırmaya başladık. Çok iyi tepkiler aldık. Bu büyüdü. Pek çok şehre turneye gittik. En sonunda da filmini yaptık." dedi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter