Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Fight Club", gişede neden battı?

"Fight Club", gişede neden battı?

Motherless Brooklyn ile yeni bir yönetmenlik denemesi yapan ve gişede pek başarılı olamayan Edward Norton, açıklama yaptı. Başrolünü Brad Pitt ile birlikte paylaştığı Fight Club filminde de hemen hemen aynı başarısızlık meydana gelmişti. Norton, bu durumdan stüdyoyu sorumlu tuttuğunu ifade etti.

 

David Fincher'ın imzasının bulunduğu ve 1999 yılında izleyicileriyle buluşan Dövüş Kulübü, şimdilerde sinemaya yeni başlayanlar için ilk adım olarak görülen filmlerden biri haline gelmiş bulunuyor. Sinema ve oyunculuklar açısından mükemmel bir deneyim sunan Fight Club, ilk olarak dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapmış ve eleştirmenler tarafından beğenilmişti. Ancak aynı başarı gişede elde edilememişti. Yeraltı edebiyatına ait olduğunu söyleyebileceğimiz Chuck Palahniuk'un romanından uyarlanan Fight Club'ın bütçesi 63 milyon dolar olmasına rağmen, gişeden yalnızca 37 milyon dolar elde edebilmişti. Kapitalizm, toksik maskülenlik gibi günümüzde sinemacılar tarafından son derece popülerleştirilerek kullanılan kavramlar Fight Club'ın temelini oluşturuyordu. Ancak o dönemin popüler konularıyla başdaşmadığı da bir gerçekti.

 

Filmin başrol oyuncusu Edward Norton, gişedeki bu başarısızlık hakkında şu sözleri sarf etti: "Bence filmin pazarlamasını yapan insanlar fikrin eğlenceli olması gerektiğini kabullenme konusunda isteksizdi ve bence kendilerini suçlu hissettiler. Eğer filmde patronumu oynayan adam gibi hissediyorsanız, o zaman filmi sevmemeye başlarsınız. Ayrıca bunu birbirinden ayırmak zorlayıcıydı."

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter