Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Festivalden COVID-19 Önlemleri!

Festivalden COVID-19 Önlemleri!

3-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, seyircisine güvenli izleme alanları ve deneyimi yaratabilmek için uzmanlar eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol’un bilimsel danışmanlığında ve vakıf yönetim kurulu üyesi psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın eşliğinde T.C. Sağlık Bakanlığı'nın önlemlerini gözeten bir düzenleme hazırlayan festival, fiziksel mesafenin korunabildiği, güvenli ve etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin sağlandığı bir ortam için gerekli düzenlemeleri belirledi.

 

Festival yönetimi yaptığı açıklamada “'Sinema filmi sinemada seyredilir ve sinemada güven içinde film seyretmek mümkündür' ilkesiyle hareket ediyoruz. Kendimizi olduğu kadar konuklarımızı da seyircimizi de gözeterek hayatı sürdürmenin yollarını bulmamız gerektiğine inanıyoruz. 31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında gerekli önlemler alınarak, COVID-19 pandemisinin engel olduğu bir aradalığın, kültürel paylaşımın ve hayatın sürmesinin mümkünlüğünü yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol’un bilimsel danışmanlığında ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı yönetim kurulu üyesi psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın eşliğinde geçtiğimiz hafta Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılan değerlendirme sonucu şu sonuçlara varıldı:

 

Filmlerin gösterileceği Kızılay Büyülü Fener Sineması, müstakil bir bina ve havalandırma sistemi, dışardan temiz hava dolaşımı sağlıyor.

Binanın giriş ve çıkış için ayrı kapıları var.

Temassız ateş ölçer ile ateşleri ölçülerek binaya alınacak seyirciler için girişte temassız el hijyeni ve maske sağlanacak.

Filmlerin gösterileceği üç salon, doğrudan dışarıya açılan kapılarıyla temiz hava dolaşımına sahip.

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği %60 kapasite festivalde %50'ye indirildi.

Seyircilerin oturacağı koltuklarda tek kullanımlık bariyer örtüler kullanılacak.

Filmlerde ara verilmeyecek ve seans aralarında salonlar 1 saat ek havalandırma ve dezenfeksiyona tabi tutulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, 3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter