Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Eğitim temalı 6. Uluslararası kısa film yarışması başladı!

Eğitim temalı 6. Uluslararası kısa film yarışması başladı!

Eğitim-Bir-Sen, kısa film yarışması konusundaki 5 yıllık tecrübesini uluslararası alana taşıyor. Eğitim-Bir-Sen , eğitim alanındaki farklı bakış açılarını sanatla buluşturmayı, tüm dünyada ortak iş ve emek konusu olan eğitime uluslararası platformda sinemanın etkileyici diliyle dikkat çekmeyi, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikâyeleri ortaya çıkarmayı; ayrıca, iş birliği içerisinde olduğu eğitim sendikalarıyla çalışma alanlarını  genişletmeyi, iş birliklerini güçlendirmeyi, eğitim konusunda sanatsal bir faaliyet icra etmeyi hedefliyor.  

 

2014 yılında “Öğretmen” temasıyla başlanıp daha sonra “Örgütlenme” ve “Vefa” temasıyla devam ettirilen, 2017 yılında alınan bir kararla “Eğitim” temasında sabitlenen yarışma bu yıl itibarıyla uluslararası boyuta taşınmış bulunmakta. Dünya genelinde katılacak eserlerle farklı dil, kültür ve tecrübelerin harmanlanmasıyla ortaya çıkacak sanatsal şölen hep birlikte izlenecek, ödüllendirilecek ve sonuçları değerlendirilecek.

 

Yarışmada birinci olacak esere 20 bin TL, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek. Jüri tarafından sanatsal açıdan amaca uygunluğu, ödüle liyakati görülen bir esere Mehmet Akif İnan Özel Ödülü (6 bin TL); ayrıca, jürinin ayrı bir kategori olarak değerlendireceği, eğitime emek veren, eğitim süreçlerinde aktörlük yapan, eğitimcilerin gözüyle çekilmiş bir esere ise Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü (5 bin TL) verilecek.

 

Yarışmaya katılacak filmler kurmaca dalında olacak ve süresi 10 dakikayı geçmeyecek. Son başvuru tarihi 17 Temmuz 2020 olan yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, ödül töreni tarihi ve yarışma jürisi daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak.

 

Kısa film yarışmasının detaylarına ebskisafilm.org adresinden erişilebilir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter