Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

DİSTOPYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

DİSTOPYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Bu yıl üçüncü kez sinema severlerle buluşan ve seyircinin yoğun ilgi gösterdiği Festival ödül töreniyle sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve BKM Mutfak işbirliğiyle, Festival Direktörlüğünü Yönetmen Hatice Aşkın’ın yaptığı Uluslararası Distopya Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

 

4 Haziran akşamı Yosi Mizrahi’nin sunumuyla, AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, kendine özgü oyunculuğu ve niteliği önemseyen sinema anlayışının yanı sıra tiyatro, TV ve resim alanında yaptığı çalışmalarıyla sanat dünyamızda çok özel bir yere sahip olan Zerrin Tekindor’a ‘Onur Ödülü’ takdim edildi. Tekindor’a ödülünü, Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Biket İlhan verdi. Seyircilerin coşkulu alkışlarıyla taçlandırdığı Zerrin Tekindor; “harika bir ödül, layık gören herkese çok teşekkür ederim. Şahane filmleriyle öngörülü hayalperestlere yani yönetmenlere, oyunculara çok teşekkür ederim. Zaman zaman distopik bir zamandan geçtiğimizi düşünürüm. Olmaz, olmamalı dediğimiz pek çok şey olabiliyor. İnşallah bizim ütopyalarımız başkalarının distopyası olmaz. Beni çok mutlu ettiniz” diyerek ödül mutluluğunu dile getirdi.

 

“EN İYİ FİLM ”

 

CHIE HAYAKAWA’NIN YÖNETTİĞİ “PLAN 75”

 

Bu yıl rekor sayıda başvurunun olduğu, 8 uluslararası kısa film, 7 uluslararası uzun metraj filmin yarıştığı festivalin Uzun Metraj Yarışma Ana Jüri Başkanlığını Yönetmen Reis Çelik yaptı.  Jüri üyeleri Oyuncu Vildan Atasever, Oyuncu Hatice Aslan, Görüntü Yönetmeni Barış Aygen ve Sinema Yazarı- Akademisyen Fırat Sayıcı’nın değerlendirmesi sonucu dereceye giren Uluslararası Uzun Metraj Filmler arasında; “En İyi Film’ ödülünü Chie Hayakawa’nın yönettiği “Plan 75”  aldı. “En İyi Yönetmen” ödülünü, PHI 1.168 filmiyle Theodore Ushev alırken, “En İyi Senaryo” dalında Vesper filmiyle Kristina Buozyte ile Bruno Samper ödüle layık görüldü. Dry Ground Burning filmiyle Lea Alves Da Silva ile Joana Darc Furtado’nun “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü paylaştıkları gecede “En İyi Erkek Oyuncu” dalında ise PHI 1.168 filmiyle Nikolay Stanoev ile Deyan Donkov ödülün sahibi oldular.

 

“JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ”

 

“FRAKTAL: PARA ADAM” İLE ZAHİD ÇETİNKAYA’NIN OLDU

 

Uluslararası Kısa Film Yarışma Jüri Başkanı Yönetmen Kıvanç Sezer,  Oyuncu Selin Yeninci, Oyuncu Umut Karadağ, Müzisyen Saki Çimen ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy’ın değerlendirmeleri sonucunda ise; Guido Ekker’in yönettiği Still Here  “En İyi Film Ödülü’nü alırken, Zahid Çetinkaya’nın yönettiği Fraktal: Para Adam ise “Jüri Özel Ödülü”nü kazandı.

 

Sermin Hürmeriç, Suna Yıldızoğlu, Seren Fosforoğlu, Kaan Sekban, Selin Yeninci, Cem Uras, Saki Çimen, Pelin Oruç, Tarık Tiryakioğlu, Musa Öztop, Ömür Akkan, Biket İlhan, Prof. Dr. Nilay Ulusoy, Umut Karadağ, Nida Karabol, Kıvanç Sezer, Almula Merter, Ege Semih Erken, Emre Oskay’ın katıldığı ödül töreni yönetmen Norbert Pfaffenbichler’in yönettiği 2551.01 “The Kid” ve 2551.02 ‘The Orgy of The Damned” filmlerinin gösterimiyle sona erdi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter