Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ÇEŞM-İ CİHAN’DA ŞENLİK VAR!

ÇEŞM-İ CİHAN’DA ŞENLİK VAR!

Amasra Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 30 Ağustos 2022 tarihinde Zafer Bayramı’nda Festival Açılış Korteji ve Fener Alayı ile başlayan Amasra Uluslararası Şehir Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.

 

10 Eylül 2022 tarihinde sona erecek olan Amasra Uluslararası Şehir Festivali, müzikten, tiyatroya, pantomimden, sinemaya, resimden , atölyelere , yarışmalara, söyleşilere kadar birçok disiplinde faaliyet gösteren sanatçı, akademisyen ve katılımcıları kentinde ağırlıyor.

 

Ayni zamanda Festival Başkanı olan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ‘’Amasra halkının sanat kültürü ile yetkinleşmesine aracı olmak, Amasra kentinin bu yolla da bir turizm merkezi olarak gelişmesini sağlamak ve hem ulusal hem de uluslararası bir çekim merkezi olmasına aracılık etmeyi hedefliyoruz” sözlerini kaydetti.

 

Senfoni Orkestrasına ve Opera’ya Yoğun İlgi

 

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Barış Akarsu Kültür Parkı’nda gerçekleştirdiği konsere halk yoğun ilgi gösterdi. Tenor Berk Dalkılıç ve Zeynep Ülbegi tarafından gerçekleşen çoğunluğu Türk Opera Napolitenleri’nden oluşan dinleti halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca yine Amasra Müzesi’nde gerçekleşen ve üç gün süren Yerelden Resim Sevdalıları Canlı Performans Resim Atölyesi sonunda çıkan eserler Barış Temalı Karma Resim ve Seramik Sergisi ile birleşerek Amasra Müzesi’nde sergilenmeye devam ediyor.

 

Amasra’lıların ve yerel turistin yoğun ilgisiyle karşılaşan sanatçılar, kent meydanlarında ve sokaklarında etkinliklerini sergiliyorlar. Pantomim Sanatçısı Bülent Develi tarafından 2 gün boyunca süren Mim Atölyesi’nin ardından, sokakta halkın ve özellikle çocukların katılımıyla mim sokak performansı sergilendi.

 

"Patron" Amasra'daydı!

 

Başrollerini Cemal Hünal ve Onur Şenay’ın paylaştığı Katz Sahne Patron oyunu, 4 Eylül’de gerçekleşti.

 

Kardeş Türküler 6 Eylül’de Amasralılarla buluşacak!

 

6 Eylül 2022 saat 21:30’da Küçük Liman mevkiinde gerçekleşecek olan Kardeş Türküler konserine Amasra ve çevre kentlerden yoğun katılım bekleniyor.

 

Bedesten’de ilk kez konser gerçekleştirilecek!


Tarihi öneme sahip Bedesten, 8 Eylül 2022 saat 20:30’da The Riverside Blues Band Konseri’ne ev sahipliği yapacak. Amasra Uluslararası Şehir Festivali, 10 Eylül’de gerçekleşecek ödül töreni, Badi Gardi Konseri ve Gülten Taranç tarafından çekilen festival belgeselinin gösterimiyle sona erecek.

Etiketler: amasra, çeşm-i cihan

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter