Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Buster Keaton'dan Kısa Filmler ve Çocuk Filmleri "Gezici Festival'de!

Buster Keaton'dan Kısa Filmler ve Çocuk Filmleri "Gezici Festival'de!
CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE SESSİZ FİLM GÖSTERİMİ / SÜKÛT ALTINDIR: BUSTER KEATON

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 22.si gerçekleştirilecek Gezici Festival 25 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında Ankara, Eskişehir ve Kastamonu’da düzenlenecek. 


 

Gezici Festival’in bu yılki özel bölümlerinden biri “Sükût Altındır: Buster Keaton”. Ölümünün 50. yılındaABD Büyükelçiliği’nin desteğiyleBuster Keaton’ın yeni restore edilmiş dört kısa filmi Gezici Festival izleyicisi ile buluşacak.


 

Sessiz sinemanın Charlie Chaplin ve Harold Lloyd ile birlikte en büyük üç isminden biri olan Buster Keaton, bir dönem unutulmuş olsa da bugün sinema tarihinin dehaları arasında anılıyor. Bunun nedeni ise filmlerinin günümüzde anlam ve geçerliliğini yitirmemiş olması. Keaton filmleri, tehlikeli akrobasi numaralarının yanı sıra, olay örgüsü ve anlatım dili açısından da şaşırtıcı derecede güncelliğini koruyor. Bölüm kapsamında yeni restorasyonuyla gösterilecek filmler;  Bir Hafta (One Week, 1920) Günah Keçisi (The Goat, 1921) Tiyatro Salonu (The Playhouse, 1921) ve Aynasızlar (Cops, 1922).


 

Canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilecek bu özel gösterime Hakan Ali Toker piyanosu ile eşlik edecek. 


 

Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri ücretsiz olarak Gezici Festival’de


 

Gezici Festival’in klasikleşen bölümleri Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bu yıl da ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak. 


Kısa İyidir bölümü için dünyanın pek çok ülkesinden gelen başvurunun değerlendirilmesi sonucu seçilen kısa filmler Ankara’da Alman Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Kurtuluş Özyazıcı’nın hazırladığı bu bölümde gösterilecek filmler: 90 Derece Kuzey (Detsky Graffam), Ay İle Konuşmalar (Gudrun Krebitz), Bir Kafa Kaybolur (Franck Dion), Çay Fincanı (Elif Boyacıoğlu), Dekor (Alberto Vázquez), Edmond (Nina Gantz), Esrarengiz Vadi (Paul Wenninger), Güney Kutbu (Emin Akpınar), Halep’teki Penceremden 9 Gün (Issa Touma, Floor van der Meulen, Thomas Vroege), Havadan Sudan Konuşmalar (Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen), Küvet (Tim Ellrich), Maymun Yılı (Wregas Bhanuteja), Tiflis Taksi (Johanna Bernhardson), Tünel (André Øvredal), Valparaiso (Carlo Sironi) ve Yaz (Ronny Trocker) filmleri gösterilecek.


 

Çocukları bu yıl da unutmayan Gezici Festival’den filmler bu yıl Çekya’dan. Diyalogsuz, kısa animasyonlar minik izleyicilerle Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde buluşacak. Çankaya ve Altındağ Belediyeleri’nin katkılarıyla sinema deneyimi yaşayacak öğrenciler kentin farklı bölgelerinden festivale katılacak. Çek Ulusal Film Arşivi ile işbirliği ile oluşturulan bu bölümde Zdeněk Rozkopal’in Akrobat Bay Prokouk (1959), Hermína Týrlová’nın İki Yumak Yün (1962) ve Tutsak Ferda (1977), Jiří Brdečka’nın Yanlış Çizilmiş Tavuk (1963) ve Ludvík Kadleček’in Kapışma adlı filmleri gösterilecek.


Çocuklara bir armağan da Avusturya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Canlandırma Atölyesi. Roland Schütz’ün ücretsiz olarak düzenleyeceği atölye Altındağ Belediyesi, Piri Reis Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek.

 

 

Ayrıntılı bilgi için:

 

ankarasinemadernegi.org

facebook.com/gezicifestival  

twitter.com/gezicifestival  

vimeo.com/gezicifestival  

instagram.com/gezicifestival

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter