Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Behlül ve Bihter Pakistan’ı karıştırdı!

Behlül ve Bihter Pakistan’ı karıştırdı!
‘Aşkı Memnu’, Pakistan’da strese neden oldu. Pakistan senatosuna bağlı Enformasyon ve Yayıncılık Komitesi, Türk dizilerinin Pakistan kültürü ve normlarına uymadığını söylüyor.

Pakistan senatosu ülkede özel televizyon kanallarında gösterilen ‘Aşk-ı Memnu’ gibi Türk dizileri nedeniyle karıştı. Senatoya bağlı Enformasyon ve Yayıncılık Komitesi parlamentoda gerçekleştirdiği bir zirvede Türk dizilerinin Pakistan kültürü ve normlarına uymadığını açıkladı. Komite üyeleri Pakistan’ın Elektronik Medya Düzenleme Kurulu’nu (PEMRA) Türk dizileri konusunda harekete geçmediği konusunda eleştirdi.

 

PEMRA Başkanı Abdül Cabbar ise, “Bu kanalları ne zaman ahlaksız bir içerik yayınlamamaları konusunda uyarsak bize iftira davası açıyorlar” diyerek kendini savundu. Cabbar bu durumun ‘ellerini kollarını bağladığını’ söyledi. Komite üyelerinden Doktor Saeeda Iqbal ise, “Bazı Hindistan dizilerinin ülkede yayınlanmasını durdurdular. Diğer ülkelere neden aynı şey uygulanmıyor? Bu dizilerdeki tema ve tuhaf kıyafetleri gördünüz mü?” diye konuştu. Son dönemlerde Ortadoğu, Balkanlar ve Asya’da büyük ilgi gören Türk dizilerinden Pakistan’da en çok sevilenlerin başında ‘Aşk-ı Memnu’ geliyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter