Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Batman Katliamcısı James Holmes: Ben Joker'im

Batman Katliamcısı James Holmes: Ben Joker'im
Batman serisinin son filminin ABD Denver'daki ilk gösteriminde bir genç, önce sinema salonuna gaz bombası attı. Ardından perdenin önüne geçerek izleyicileri kurşun yağmuruna tuttu. Biri çocuk 12 kişi öldü. Başkan Obama yatağından kaldırılarak katliamdan haberdar edildi. Yakalanan saldırgan kimliği sorulduğunda “Ben Joker'im” yanıtını verdi.

 

Amerika, tüm dünyada büyük beğeniyle izlenen Batman serisinin son filmi “The Dark Knight Rises”ın (Kara Şövalye Yükseliyor) ilk gösteriminde yaşanan katliamın şokunu yaşıyor. Ülkemizde 27 Temmuz’da vizyona girecek filmin ABD’deki Colorado eyaletindeki Denver kentine bağlı Aurora bölgesindeki Century 16 sinemasında gece 24.00’te yapılan ilk gösterim sırasında salon tıklım tıklımdı.

 

Üç silahla kurşun yağdırdı

 

24 yaşındaki, 1.82 boyundaki James Holmes isimli gaz maskesi takan, çelik yelek giyinmiş saldırgan, izleyiciler filmi soluksuz izlerken önce gaz bombası atarak büyük panik yarattı. Saldırgan, daha sonra bir tüfek ve iki tabancayla sinema ekranın önüne geçerek izleyicilere rastgele ateş açtı. Aralarında Batman serisinin hayranı olan 12 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 12 kişi öldü, biri üç aylık bebek olmak üzere en az 59 kişi yaralandı.

 

Filmdeki sahneler gerçek oldu

 

Görgü tanıkları Batman filmlerindeki sahneleri aratmayan korku dolu anlar yaşadıklarını söyledi. Başka bir görgü tanığı filmdeki kavga sahnesi sırasında saldırganın ateş açtığını söylerken Hayden Miller KUSA-TV’ye yaptığı açıklamada “Birçok silah sesi duydum. Küçük patlamalar gibi devam ediyordu, kısa bir süre sonra insanların çığlık seslerini duyduk. Başlangıçta seslerin filmin bir parçası olduğunu düşündük” dedi.

 

Otoparkta yakalandı

 

Yerel saatle ilk ihbarı 00.39’da alan polis ve ambulanslar olay yerine akın etti. Polis, saldırganı katliamdan hemen sonra sinema yakınındaki bir otoparkta yakaladı. CNN’e konuşan polis sözcüsü, saldırganın karşı koymadığını söyledi. Aurora Polis Şefi Dan Oates, “Arabada gaz maskesi ve silahlar bulduk. Şüpheli evinde de bombalar olduğunu söyledi” dedi.

 

Evde bubi tuzağı

 

Holmes’u yakalayan polis, saldırganın evinde arama yapmak istedi. Ancak Holmes, evine bubi tuzağı kurduğu için bu gerçekleşemedi. Aurora Polis Şefi Dan Oates “Evde yangın çıkarıcı malzemelerin kullanıldığı bir tuzak var. Eve giriş zaman alabilir” diye konuştu. Sabıka kaydı çıkmayan Holmes’un doktora öğrencisi olduğu açıklandı. Yakınları Holmes için “sessiz, yalnız ve çekingen” portresi çizdiler. Holmes’un bilet bulamadığı için katliamı yaptığı iddia edildi.

 

'Benim adım joker' dedi

 

Polis tarafından yakalanan James Holmes, ilk sorgusunda dengesiz hareketleri ile dikkat çekti. Kimliği sorulduğunda Batman serisinin kötü adamına atıfla “Ben Joker’im” diye yanıt veren Holmes, bir hastanede katliam yapmaya hazırlanan Joker karakteri gibi saçlarını kırmızıya boyamıştı.

 

0720-james-holmes-orange-prison-wm-2
james-holmes-orange

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter