Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Asya ve Pasifik'e Tepenin Ardı damgası

Asya ve Pasifik'e Tepenin Ardı damgası
6. Asya Pasifik Film Ödülleri'ne Tepenin Ardı ve Lal Gece damga vurdu

 

Emin Alper'in yönetmenliğini yaptığı “Tepenin Ardı” APSA Asya Pasifik Film Ödülleri’nde En İyi Film seçildi. Senaryo ödülünü ise Reis Çelik'in “Lal Gece”si kazandı.

 

6. Asya Pasifik Film Ödülleri (APSA-Asia Pacific Screen Awards-) Avustralya’nın Brisbane kentinde Queensland Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açıklandı. 

 

Hindistan, Endonezya, Kuzey Irak, İsrail, Japonya, Çin, Filipinler, Güney Kore ve Tayvan’dan gelen filmlerin yarıştığı APSA ödüllerinde En İyi Film ödülünü Türkiye’den Emin Alper’in yazıp yönettiği “Tepenin Ardı” kazandı. Emin Alper ödülü yapımcı Enis Köstepen ve filmin başrol oyuncusu Tamer Levent’le birlikte aldı.

 

Jüri Başkanı Jan Chapman, “Tepenin Ardı”nın seyirciyi bir ailenin gizli sırlarına doğru bir yolculuğa çıkardığını ve evrensel bir durumu bir mikrokozmosun içinde başarıyla yansıttığını söyledi. Chapman hikâyenin de özgün ve farklı bir biçimde anlatıldığını vurguladı. Reis Çelik’in “Lal Gece”si En İyi Senaryo ödülüne layık görülürken, Bahman Ghobadi’nin yönettiği ve Türkiye’den BKM’nin ortak yapımcı olarak katıldığı “Gergedan Mevsimi” de Touraj Aslani’ye En İyi Görüntü ödülünü getirdi.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter