Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Astana Aksiyon Filmleri Festivali başladı

Astana Aksiyon Filmleri Festivali başladı
Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Astana Aksiyon Filmleri Festivali Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.

 

Kazakistan Barış ve Uyum Sarayı (Piramit) önüne serilen kırmızı halı üzerinde sanatçıların geçit töreni ile başlayan festivale, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin gibi ülkelerden yüzlerce aksiyon filmi oyuncusu katıldı.

 

Sanat yaşamını Hollywood'da sürdüren Kazak yönetmen Timur Bekmambetov tarafından organize edilen festivalde ilk olarak, ünlü yönetmenin ''Abraham Lincoln: Vampir Avcısı'' filmi gösterildi.

 

Kazakistan Başbakanı Karim Massimov'un, konuğu Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov ile birlikte geldiği festivalin açılış törenine, Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ile çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı.

 

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Timur Bekmambetov, 3 gün sürecek festival boyunca ABD, Rusya, Avrupa ve Çin sinemasının 20 önemli eserinin izleyici ile buluşacağını söyledi.

 

3 yıldan bu yana Astana Aksiyon Filmleri Festivali'nin devam ettiğini anlatan Bekmambetov, ''3 yıl içinde Astana Aksiyon Filmleri Festivali, dünya çapında bilinir bir hale geldi. Burada sinemaseverler sevdikleri, hayranı oldukları sinema oyuncularını kırmızı halıda görme imkanına kavuşuyor. Onlarla bir araya gelip, fotoğraf çektiriyor. Bu müthiş bir duygu. Bundan böyle de Astana Aksiyon Filmleri festivali her yıl büyüyerek devam edecektir'' dedi.

 

Festivale, Fransız aktör Vincent Cassel, İngiliz oyuncu Dominic Cooper, ABD'li yönetmen Kevin Reynolds, ABD'li yönetmen ve oyuncu Jim Lemley, Koreli oyuncu Kang je-gyu, Rus Aktris Elizaveta Boyarskaya gibi ünlü isimler katıldı.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter