Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Araf"a seyirciden "fazla argo" tepkisi

"Araf"a seyirciden "fazla argo" tepkisi
19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği 'Araf' adlı filminin galası gerçekleştirildi. Bazı seyirciler filmde çok fazla küfüre yer verilmesini eleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali çerçevesinde, Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği 'Araf' filminin galası, Real Alışveriş Merkezi'ndeki Cinemaximum'da yapıldı. Başrollerini Özcan Deniz, Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın'ın paylaştığı filmin gösterildiği salon dolarken, sinema dünyasından da çok sayıda isim filmi izlemek için yerini aldı.

 

Film gösterimin ardından Yönetmen Ustaoğlu ve oyuncular sahneye çıkarak, seyircilerin sorularını cevapladı. Bir seyircinin, "Filmde argo sözler fazla olmamış mı?" çıkışının ardından, filmin genç oyuncusu Barış Hacıhan, "Filmde konusu geçen insanların hayatının çoğu argoyla geçiyor. Çok düşündük ama inanın o küfürler olmasaydı ben karşınızda bu kadar rahat konuşamazdım." dedi.

 

Bir seyircinin daha, argo sözcüklerin fazla olduğundan şikayet etmesinin ardından söz alan Yönetmen Yeşim Ustaoğlu, "Oturduğum yerin yakınında bir okul var. Her gün duyduğum sözleri duysanız şaşarsınız." diyerek karşılık verdi. Filmin genç oyuncularından Neslihan Atagül de argonun fazla olduğuna yönelik yorumların olabileceğini ifade ederek, "Herkes günlük hayatta çok fazla argo kullanıyor." diye konuştu.

 

Büyüme, hayatı anlama, öğrenme, realiteyi anlama üzerine kurulu filmde, arafta kalmış iki gencin hikayesi anlatılıyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter