Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Antalya Film Forum Pitching Platformları Projeleri Açıklandı!

Antalya Film Forum Pitching Platformları Projeleri Açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu projeleri açıklandı.

 

Bağımsız yönetmen, yapımcı ve senaristleri uluslararası film profesyonelleriyle buluşturan ve filmleri için fon yaratan Antalya Film Forum, 5-7 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde yedinci kez düzenlenecek.

 

Tüm etkinliklerin çevrimiçi gerçekleşeceği Forum’un; çekimlerinin en az üçte ikisi Antalya kentinde gerçekleştirilerek, filmin son kurgusunda aynı oranda Antalya sahneleri yer alacak olan ulusal uzun metraj bir filme destek olmak amacıyla oluşturduğu Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için adaylar belli oldu. Yönetmen Tevfik Başer, dramaturg ve akademisyen Yeşim Gökçe ve sinema yazarı Burak Göral’dan oluşan seçici kurul 15 başvuru arasından üç projeyi seçti. Senarist ve yönetmenliğini Emine Yıldırım’ın yaptığı ve yapımcılığını Dilde Mahalli ile paylaştığı “Gündüz Apollon Gece Athena”, senaryosu ve yönetmenliği İsmail Akgün’e, yapımcılığı Okan Üzey’e ait “Karanlıktan Önce” ile senarist ve yönetmenliğini Aytaç Uzun’un, yapımcılığını Nermin Aytekin’in yaptığı “Yaz Düşleri”, 150 bin TL tutarındaki ödül için yarışacak. Seçilecek filme ayrıca Fono Film tarafından Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

 

Kurmaca Pitching Platformu’nda 8 proje yarışacak

 

Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlere açık olan ve proje aşamasındaki uzun metraj film projelerinin yarışacağı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na bu yıl 64 başvuru yapıldı. Yarışacak sekiz film, Eye Film International’ın 20 yıl boyunca yöneticiliğini yapan, Hollandalı danışman Claudia Landsberger, festivallerden ödüllerle dönen “İşe Yarar Bir Şey”, “Kraliçe Lear” ve “Kronoloji” filmlerinin yapımcısı Dilde Mahalli, “Tatil Kitabı” ile başladığı yapımcılık kariyerine pek çok ödüllü film sığdıran, en son “Kız Kardeşler” filminin yapımcılığını üstlenen Nadir Öperli ve kısa filmi “Raju” ile Oscar’a aday olan Alman senarist ve yapımcı Stefan Gieren’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

 

Soner Sert yönetmenliğinde, Seçkin Akyıldız yapımcılığındaki “Bağlar”, yönetmen ve yapımcılığını Vuslat Saraçoğlu’nun yaptığı “Bildiğin Gibi Değil”, yönetmen Erman Bostan’ın Nilüfer Küyel yapımcılığındaki filmi “Cadı”, yönetmenliğini Zeynep Güzel’in, yapımcılığını Beste Yamalıoğlu, Armağan Lale ve Cansu Menlikli’nin paylaştığı “Güneş”, Murat Uğurlu’nun yönetmenliğini, Asena Bulduk’un yapımcılığını yaptığı ”Hak Edilmiş Bir Öpücük”, Hüseyin Karabey’in yönetmen ve yapımcılığındaki ”Kül”, Lusin Dink’in yönetmenliğini, Özcan Alper ve İbrahim Karatay’ın yapımcılığını yaptığı “Meçhul” ile M. Tayfur Aydın yönetmenliğinde, Diloy Gülün yapımcılığındaki “Yedi” bu yıl platformda yarışacak projeler.

 

Seçilen projeler arasından ana jüri değerlendirmesi sonrası iki projeye her biri 30 bin TL değerinde para ödülü, bir projeye de Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

 

Bu yılın yenisi: Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu

 

Yöneticiliğini Olena Yershova Yıldız’ın yaptığı Antalya Film Forum, dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışı nedeniyle bu yıl programına yeni bir platform ekledi. Amacı yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek olan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na ilk yılında 35 başvuru yapıldı. Avrupa Film Akademisi üyesi, Tamtam Film’in kurucularından, Alman yapımcı Dirk Decker, başarılı film ve tv projelerine imza atan, Çek yapımcı Janka Neustupova ve BluTV Dramalar ekibinde yer alan Zeynep Can’dan oluşan seçici kurul tarafından altı proje seçildi.

 

Seçilen projeler; yaratıcılığı, senaryosu, yönetmenliği ve yapımcılığı Doğacan Aktaş’a ait “Anahtarlar ve Era’nın Hikâyesi”, yönetmenliğini Levent Çetin’in, yaratıcılığını ve senaristliğini Serdar Kökçeoğlu’nun yaptığı, yapımcılığını birlikte üstlendikleri “Berlinist”, yapımcılığını Deniz Bayraktaroğlu’nun yaptığı, yaratıcılığını ve senaristliğini Ahmet İlker Coşkun’la birlikte üstlendikleri “Bir Suçluyu Doğurmak”, yaratıcılığı, senaryosu ve yönetmenliği Ali Kemal Güven’e, yapımcılığı Seda Özkaraca’ya ait “İstanbul’un Erkekleri”, senaryosunu Jamie Grefe’nin yazdığı, yaratıcılığını ve yönetmenliğini Can Evrenol’un, yapımcılığını Bora Yüksel’in yaptığı “Kısık Ateşte Pişmiş Kalp”, yaratıcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Mustafa Haktanır’ın yaptığı, Yonca Ertürk yapımcılığındaki “Matruşka”.

 

 

Seçilen altı projeden birine dizinin pilot bölümünün prodüksiyonunda kullanılmak üzere 30 bin TL tutarındaki BluTv Ödülü, bir projeye de Color Up Renk Düzenleme Ödülü verilecek.

 

Antalya Film Forum platformlarının ana jürileri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstleniyor.

 

SÜMER TİLMAÇ ANTALYA FİLM DESTEK FONU PITCHING PLATFORMU

 

Gündüz Apollon Gece Athena

 

Senarist, Yönetmen: Emine Yıldırım

 

Yapımcı: Dilde Mahalli, Emine Yıldırım

 

 

Karanlıktan Önce

 

Senarist, Yönetmen: İsmail Akgün

 

Yapımcı: Okan Üzey

 

 

Yaz Düşleri

 

Senarist, Yönetmen: Aytaç Uzun

 

Yapımcı: Nermin Aytekin

 

 

 

UZUN METRAJ KURMACA PITCHING PLATFORMU

 

 

Bağlar

 

Yönetmen: Soner Sert

 

Yapımcı: Seçkin Akyıldız

 

 

 

Bildiğin Gibi Değil

 

Yönetmen: Vuslat Saraçoğlu

Yapımcı: Vuslat Saraçoğlu

 

 

 

Cadı

 

Yönetmen: Erman Bostan

Yapımcı: Nilüfer Küyel

 

 

 

Güneş

 

Yönetmen: Zeynep Güzel

 

Yapımcı: Beste Yamalıoğlu, Armağan Lale, Cansu Menlikli

 

 

Hak Edilmiş Bir Öpücük

 

Yönetmen: Murat Uğurlu

Yapımcı: Asena Bulduk

 

 

 

Kül

 

Yönetmen: Hüseyin Karabey

Yapımcı: Hüseyin Karabey

 

 

Meçhul

Yönetmen: Lusin Dink

 

Yapımcı: Özcan Alper, İbrahim Karatay

 

 

Yedi

 

Yönetmen: M. Tayfur Aydın

 

Yapımcı: Diloy Gülün

 

 

 

 

DİZİ / KISA DİZİ PITCHING PLATFORMU

 

 

Anahtarlar ve Era'nın Hikâyesi

 

Yaratıcı, Senarist, Yönetmen, Yapımcı: Doğacan Aktaş

 

 

 

Berlinist 

 

Yaratıcı, Senarist: Serdar Kökçeoğlu

 

Yönetmen: Levent Çetin

 

Yapımcı: Levent Çetin, Serdar Kökçeoğlu

 

 

 

Bir Suçluyu Doğurmak 

 

Yaratıcı, Senarist: Ahmet İlker Coşkun, Deniz Bayraktaroğlu

 

Yapımcı: Deniz Bayraktaroğlu

 

 

 

İstanbul'un Erkekleri 

 

Yaratıcı, Senarist, Yönetmen: Ali Kemal Güven

 

Yapımcı: Seda Özkaraca

 

 

 

Kısık Ateşte Pişmiş Kalp 

 

Yaratıcı, Yönetmen: Can Evrenol

 

Senarist: Jamie Grefe

 

Yapımcı: Bora Yüksel

 

 

 

Matruşka 

 

Yaratıcı, Senarist, Yönetmen: Mustafa Haktanır

 

Yapımcı: Yonca Ertürk

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter