Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara Film Festivali'nde ulusal yarışmalar heyecan yaratıyor!

Ankara Film Festivali'nde ulusal yarışmalar heyecan yaratıyor!
Festivalin ulusal yarışma bölümüne seçilen filmler heyecanla bekleniyor. Festivalin bu yıl ki programıda sürprizlerle dolu.

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin görsellerinde sık sık kullandığı kedi figürleri festivalin başrolünü de kaptı. Afiş tasarımında izleyicinin rolüne atıfta bulunan kediler, aynı zamanda çeşitlilik, duygusal dışavurum ve sınırlara vurgu yaparak  festival temasını tamamlıyor. Üç farklı renkte kullanılacak olan afiş ile festivalin canlı ruhu sokaklara taşınacak.

 

AUFF Festival afiş ve görselleri konusunda genç tasarımcılarla çalışmaya devam ediyor. Festivalin 26. Afişi,  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan genç tasarımcı Deniz Yükselci imzasını taşıyor. 

 

Ulusal Yarışmalar heyecan dolu!


26. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun, Belgesel ve Kısa Film kategorilerindeki yarışmalar için başvurular 4 Mart’ta son buldu. Çok sayıda katılımın gerçekleştiği yarışmaya izleyicilerin de ilgisi yoğun; özellikle ulusal uzun yarışma filmlerinin gösterimi heyecanla bekleniyor.

 

Sürprizlerle Dolu Bir Festival Programı 

 

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programı yalnızca yarışmalar ve film seçkilerinden oluşmuyor. Sinemaseverler için hazırlanan etkinlikler arasında yapımcılık atölyeleri, paneller, söyleşiler, sergiler yer alıyor.  Her yıl çocuklar için de etkinlik düzenleyen festival; bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına yayılan programı nedeniyle  ‘Çocukların Festivali’ bölümüne özel önem veriyor. 

 

Açılış Töreni ve Onur Ödülleri

 

23 Nisan Perşembe günü, saat 19.30’da; ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreninde Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak verilen onur ödülleri sahiplerini bulacak. 2015’in  'Aziz Nesin Emek Ödülü' Haluk Bilginer’e, 'Sanat Çınarı Ödülü' Jale Erzen’e 'Kitle İletişim Ödülü'  ise Fransız Kültür Merkezi ile Alman Kültür Merkezi’ne, takdim edilecek.

 

Yarışma Ödülleri 2 Mayıs’ta Sahiplerini Bulacak

 

AUFF, her yıl olduğu gibi TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. T. C. Başbakanlık Tanıtma Fonu  desteğiyle de pek çok yabancı konuğu Ankara’da ağırlayacak. Ayrıca Çağdaş Drama Derneği’nin işbirliği ve Liv Hospital’ın desteğiyle çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek. Ankara’nın kültür sanat hayatına Ankara Uluslararası Film Festivali’ne katkıda bulunarak destek olan diğer kurumlar arasında; Çankaya Belediyesi, Kızılay Büyülü Fener Sineması, Loft İncek, Mahall Ankara, Mesa Holding,  Ströer Kentvizyon yer almaktadır. 

 

Çok sayıda sanatçı, yönetmen, akademisyen ve konuğu buluşturan festivalin kapanış gecesi, 2 Mayıs Cumartesi günü, saat 19.30’da, DTCF Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gecede düzenlenen törenle ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında verilen ödüller sahiplerini bulacak.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter