Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara Film Festivali Ana Teması: “Doğu İmgeleri”

Ankara Film Festivali Ana Teması: “Doğu İmgeleri”
Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfı tarafından, Halkbank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen ve bu yıl 14- 24 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 24. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ana teması belirlendi.

11 gün sürecek festivalde “Doğu İmgeleri” ana temasıyla orta ve yakın doğu ülke sinemalarından bir seçki sunulacak.

 

Henüz hala görünür olmayı ve anlaşılmayı bekleyen Doğu, sadece Batı’nın yakın komşusu değil, aynı zamanda Batı uygarlığının ve dillerinin de temelidir. Son birkaç yüz yılda Batı, kültürel kimlik ve söylemini kitlelere ulaştırmakta dünyanın ilerleme kaydeden tarafı olurken, Doğu görünmez kılınmıştır.

 

Festival bu yıl, bu kültürel boyuta vurgu yapmak için ‘Doğu’yu mercek altına alıyor ve Türkiye’de hemen hiç bilinmeyen ülke sinemalarından on filmlik bir seçki oluşturuyor. Arap Baharı’ndan ‘Oryantalist Bakış’a, göç olgusundan toplumsal sorunlara uzanan bu kapsamlı seçki doğunun beyaz perdedeki yansımasını görünür kılıyor. Başta orta ve yakın doğu olmak üzere Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, İran, Irak, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan gibi ülke sinemalarının önemli başyapıtları festivalde bir araya getiriliyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter