Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ANKARA ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ'NDE HERKES İÇİN SENARYO ATÖLYESİ

ANKARA ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ'NDE HERKES İÇİN SENARYO ATÖLYESİ
24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında dördüncü kez sinemaseverlerle buluşacak Ankara Engelsiz Filmler Festivali; 26 Mayıs Perşembe günü, senarist ve sinema yazarı Ceyda Aşar eğitmenliğinde bir senaryo atölyesi gerçekleştiriyor.

British Council işbirliğiyle ile düzenlenecek atölyede katılımcılara fikir aşamasından başlayarak senaryo yazım pratiklerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda temel senaryo eğitimi verilecek.


Atölye boyunca katılımcılar; film hikayesi nasıl tasarlanır, dramatik yapı nedir, karakterler nasıl yaratılır, diyalog nasıl yazılır gibi temel senaryo bilgilerini öğrenecekler. Bu teorik bilgilere eğlenceli yazma alıştırmaları eşlik edecek. Dünya sinemasından önemli filmlerin sesli betimleme ve işaret dili çevirisi eklenmiş sahneleri yorumlandıktan sonra katılımcılar kişisel deneyimlerinden yola çıkarak kendi senaryo fikirlerini oluşturacak ve bu fikri geliştirerek kendi öykülerini yaratacaklar.


Tüm katılımcıların etkin olmasını sağlayan keyifli yöntemler içerecek atölye sırasında her katılımcı, içinde gizlenmiş olan yaratıcı potansiyelleri keşfedecek.


KİMLER, NASIL BAŞVURABİLİR?


Geçen sene ilk kez görme engelli sinemaseverler ve engeli olmayanlar ile gerçekleştirilen atölye, bu sene işitme engelli sinemaseverlerin de dahil edildiği daha kapsayıcı bir etkinlik haline getirildi.


Sinemaya ilgi duyan, bir fikri ve hikayesi olan ve senaryo yazmak isteyen görme ve işitme engelli sinemaseverlerle, herhangi bir engeli bulunmayan 15-45 yaş grubundan herkes, bu seneki senaryo atölyesine başvurabilir. 


26 Mayıs Perşembe günü 12:00 – 17:00 saatleri arasında Ulucanlar Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek atölyeye başvuru ve ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.


Son başvuru tarihinin 13 Mayıs Cuma olduğu atölyeye katılım ücretsizdir.


SENARYO EĞİTMENİ CEYDA AŞAR


Senaryo atölyesinin yürütücülüğünü “herkes senaryo yazabilir” ilkesiyle yola çıkan senarist ve sinema yazarı Ceyda Aşar yapıyor. Çeşitli dergi ve gazetelerde sinema yazarlığı yapan, SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi Aşar, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filminin hikâyesine ve senaryosuna yönetmenle birlikte imza attı. İnsan hakları ile ilgili sinema filmi Kıyıdakiler'in senaryosunu yazdı. Aşar'ın Küçük Bir Hata isimli uzun metraj film senaryosu, !f Sundance Screenwriters’s Lab’e, 2014 yılında Türkiye’den seçilen üç projeden biri oldu. Aşar halen İstanbul Galataperform’da senaryo dersleri veriyor. 

 

ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE FİLM GÖSTERİMLERİ ÜCRETSİZ

 

Sinemaseverler her sene olduğu gibi bu sene de Ankara Engelsiz Filmler Festivali kapsamındaki tüm gösterim ve atölye çalışmalarına ücretsiz olarak katılabilecekler.


Gösterimlerine Goethe Institut Ankara ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu'nun ev sahipliği yaptığı Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde tüm filmler görme engeli olanlar için sesli betimleme, işitme engeli olanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor.


 

Ankara Engelsiz Filmler Festivali Puruli Kültür Sanat tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde düzenleniyor. Açık Toplum Vakfı'nın ana destekçisi olduğu Festival hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir, Facebook ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz. 


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter