Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Altın Safran" başlıyor

"Altın Safran" başlıyor
Türkiye’nin en köklü belgesel film festivallerinden olan Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 21-23 Eylül 2012 tarihleri arasında 13. kez Safranbolu’da belgeselseverlere kapılarını açıyor.

Toplam 30 filmin gösterileceği festivalin uluslararası yarışma teması olarak ‘Ahşap İşçiliği ve Kullanımı’nın belirlendiği festivalde ‘Yarışma Filmleri’ haricinde ‘Uluslararası Panorama’ bölümü de düzenleniyor. Film gösterimleri yanısıra sergiler ve paneller ile de içeriği zenginleşen festivalin açılış filmi Süha Arın’ın 1979 yapımı ‘Tahtacı Fatma’ olarak belirlendi. 

 

Festival kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Panorama’ bölümünde Jose Alvares’in yönettiği ‘Canicula’, Oscar Clemente yapımı ‘Keep on Rolling’, Katalin Borsany’nin yönettiği ‘Uprooted’, Nazlı Kaya’nın yönettiği ‘Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar’, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul projesi kapsamında hazırlanan ‘İstanbul’un Ustaları’ belgeseli, bol ödüllü İmre Azem belgeseli ‘Ekümenopolis’ ve Goran Stankovic’in yönetmenliğini yaptığı ‘Old Mountain’ filmleri belgeselseverler ile buluşacaktır.

 

Bu yıl içerisinde kaybettiğimiz Türk Sineması’nın en önemli yönetmenlerinden Metin Erksan anısına Sadık Battal’ın hazırladığı ‘Metin Erksan’ın Tutkusu’ belgeseli de gösterime sunulacaktır. 

 

Sinema sanatının en önemli kollarından olan belgesel sinemacılık üzerine önemle eğilen ve tarihi dokusuyla bambaşka bir izleme keyfi sunan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bütün sinemaseverleri 21-23 Eylül tarihleri arasında Safranbolu’ya davet ediyor. 

7982585001_f98655c029_o

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter