Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Altın Portakal’ın Jüri Başkanı Hülya Avşar

Altın Portakal’ın Jüri Başkanı Hülya Avşar
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin rekor Altın Portakal ödüllerini, sinemadan televizyona, müzikten tiyatroya başarılı çalışmalarıyla ve çok yönlü sanatçılığıyla büyük beğeni ve övgü toplayan Hülya Avşar’ın başkanlığındaki jüri belirleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi - Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği ile 6 - 12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine ünlü oyuncu Hülya Avşar başkanlık edecek.

 

 Jüri başkanı bu yıl da kadın

 

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı&Antalya Kültür Sanat Vakfı Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 48. Festivalin jüri başkanlığını Müjde Ar’ın yaptığını hatırlatarak, 49. Festivalin jüri başkanlığına da çok değerli bir başka kadın sanatçının, Hülya Avşar’ın seçildiğini vurguladı. 

 

 49. Altın Portakal’ın programının “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” ana teması üzerine şekillendiğinin altını çizen Başkan Akaydın, ulusal uzun metraj film yarışmasının jürisinde yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere sektör profesyonellerinin yanı sıra ana temayı destekleyecek sürpriz isimlerin de yer alacağını bildirdi.

 

 Başvurular 6 Ağustos’ta sona eriyor

 

 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal uzun metraj film yarışmasına başvurular 6 Ağustos’a kadar devam ederken, ön jüri değerlendirmesinin ardından belirlenecek filmler rekor ödüller için yarışacak.

 

 Altın Portakal’da bu yıl, En İyi Film 400 bin TL, En İyi İlk Film 55 bin TL, En İyi Yönetmen 55 bin TL, En İyi Senaryo 35 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin TL, En İyi Müzik 30 bin TL’nın sahibi olacak.

 

Bir koltukta çok karpuz

 

 1963 yılında Balıkesir – Edremit’te doğan Hülya Avşar, sinema ve sanat dünyasının öne çıkan isimleri arasında yer alıyor.

 

 Hülya Avşar, Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı “Haram” filmi (1983) ile sinemaya adım attı. 

 

 1989 yılında, Sinema Yazarları Derneği tarafından "en iyi kadın oyuncu" seçilen Hülya Avşar, başrolünü Yaman Okay ile paylaştığı "Benim Sinemalarım"daki (1990) rolüyle 9. Uluslararası Tahran Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü’ne, "Berlin in Berlin" filmdeki rolüyle (1993) Uluslararası Moskova Film Festivali'nde "en iyi kadın oyuncu" ödülüne değer görüldü. Hülya Avşar, “Berlin in Berlin”le Kültür Bakanlığı Sinema Başarı Ödülü’nün sahibi olurken, “Berlin in Berlin” Sinema Yazarları Derneği tarafından "en iyi 5. film" seçildi.  Avşar, Tomris Giritlioğlu'nun yönettiği 1999 yapımı “Salkım Hanım'ın Taneleri” filmindeki rolüyle büyük beğeni topladı.

 

 Günaydın Gazetesi'ndeki köşe yazarlığı (1990) sonrasında televizyona geçiş yapan Hülya Avşar, 1993 yılında “Sevginin Gücü”, 1995’de “Süper Yıldız”, 1998’de “Ah Bir Zengin Olsam”, 2000’de “Savunma” adlı dizilerde rol aldı. 2004 yılında “Zümrüt” ve “Kadın İsterse” dizilerinde oynayan Avşar, 2006 yapımı “Kadın Severse”nin yanı sıra, “Anadolu Kaplanı” dizisinde de konuk oyuncu olarak rol aldı.

 

 Müzik, sinema, televizyon çalışmalarının ardından Aralık 2000’de kendi adını taşıyan “Hülya” dergisini çıkarmaya başlayan ve ilk tiyatro deneyimini 2002 yılında Mazlum Kiper’in yönettiği "Bugün Benim Doğum Günüm" adlı tek kişilik oyununda yaşayan Avşar, Nisan 2003’te ilk kitabı "Mavi Yansıma"yı elektronik ortamda yayınladı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter