Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ALTIN KOZA’DA YARIŞACAK KISA FİLMLER BELLİ OLDU

ALTIN KOZA’DA YARIŞACAK KISA FİLMLER BELLİ OLDU
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 16 – 22 Eylül tarihinde düzenlenecek 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması finalistleri belli oldu.

Ülkemizdeki güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema – televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği ve filmlerin kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında değerlendirildiği Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda bu yıl, ülkemizdeki çeşitli üniversitelerden 42 filmin yarışmaya hak kazandı.

 

Yarışmanın ön değerlendirme kurulunda yapımcı Ahmet Hızarcı, senarist ve sinema yazarı Necla Algan ve yönetmen Tankunt Kılınç görev yaptı.

 

Finalist filmleri değerlendirecek isimler ise, yönetmen Belmin Baş, belgesel yönetmeni Göksel Gülensoy, animasyoncu Nermin Er, oyuncu Serkan Ercan ve yazar Yekta Kopan’dan oluşuyor.

 

AKDENİZLİ KISA FİLMCİLER YİNE ALTIN KOZA’DA BULUŞACAK

 

Festivali, Akdenizli kısa filmcilerin buluşma noktası haline getiren geleneksel Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’na ise İspanya, Türkiye, Fransa, İsrail, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Suriye, Ürdün, Slovenya, Lübnan ve Kosova gibi ülkelerden yaklaşık 500 eserin başvurdu.

 

Yarışmanın jürisinde Bulgaristan’dan Zlatina Rousseva, Yunanistan’dan Patrice Vivancos, Belçika’dan  Eric ledune, ve Sırbistan’dan  Miroljub Vučković ve Türkiye’den Sevin Okyay görev yapacak.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter