Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Altın Koza'da sinema edebiyatla buluşuyor!

Altın Koza'da sinema edebiyatla buluşuyor!
Yüzüncü yılını kutlayan Türk Sineması’nın edebiyatla ilişkisi, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, 21. Altın Koza Film Festivali’nde masaya yatırılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Türk Sineması’nın yüzyıllık öyküsünde sinema ve edebiyat ilişkisinin yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde konuşulacağını söyledi. Başkan Sözlü, “Özellikle dünya çapında ünlü edebiyatçılarıyla tanınan Adana’da gerçekleşen festivalimiz, sinemamızın yüzüncü yıl kutlamaları çerçevesinde özel bir söyleşiye sahne olacak, tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

 

Oturumların konuşmacılarından biri, polisiye edebiyatımıza farklı bir soluk getiren yazar Ahmet Ümit olacak. Kendi eserleri de sinemaya uyarlanan Ümit, “Türk Sineması'nın Polisiye Edebiyatla İlişkisi” başlıklı konuşmasında geçmişten günümüze sinemamızın polisiye edebiyatla buluşmalarını derinlemesine analiz edecek.

 

Oturumların bir diğer katılımcısı yazar ve senarist Osman Şahin ise “Türk Sineması Edebiyatımızdan Nasıl Beslendi?” başlıklı oturumda, sinemamızın edebiyattan nasıl esinlendiğine ilişkin düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacak.

 

“Yeni Türk Sineması ile Yeni Türk Edebiyatının İlişkisi” konusunda konuşacak yazar Hakan Günday, sinema-edebiyat yakınlaşmasını günümüz edebiyatı ve sineması özelinde tartışacak.

 

Adanalı gazeteci, yazar ve yapımcı Nebil Özgentürk ise “Adana'nın Türk Sinemasındaki Yeri” başlıklı oturumda, Çukurova’yı yazarları ve eserlerinin sinemaya sağladığı katkıya ilişkin görüşlerini paylaşacak.

 

18 Eylül Perşembe günü, saat 11.00-16.00 arasında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek etkinlik kapsamında, yazarlar kitaplarını da imzalayacaklar.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter