Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Altın Koza’da İlk Türkü: Buğdayın Türküsü Belgeseli

Altın Koza’da İlk Türkü: Buğdayın Türküsü Belgeseli

 

19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin ikinci gününde Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı İlk Türkü: Buğdayın Türküsü belgeselinin prömiyeri gerçekleştirildi. Yeni Türkü'nün kuruluş ve ilk albüm öyküsünü anlatan 'İlk Türkü: Buğdayın Türküsü belgeseline Adana halkı büyük ilgi gösterdi.

 

İlk Türkü:Buğday’ın Türküsü belgeseli Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Can Dündar ile grup üyeleri Derya Köroğlu ve Selim Atakan'ın katılımıyla gösterildi. Gösterimin ardından salondaki yaklaşık 500 kişi, Can Dündar, Derya Köroğlu ve Selim Atakan'ın söyleşisine katıldı. Yeni Türkü’nün grup üyelerinden Derya Köroğlu’nun belgeseldeki ‘Hep bir söz ezberleme sorunumuz oldu hayatta’ açıklaması salonu güldürdü.

 

Buğdayın Türküsü, Özgürlük, İşçi Marşı şarkılarının nasıl bestelendiğini anlatılan belgeselde Bülent Somay, Zerrin Atakan, Ayşe Tütüncü, Yaşar Miraç hem grupla ilgili anılarını,hem de o dönemdekisiyasi olayların nasıl cereyan ettiğini anlattı.

 

İlk Türkü:Buğday’ın Türküsü’nün söyleşisinde belgeselin çekilme amacı anlatılırken katılımcılardan gelen sorularla da dönemin siyasi olayları konuşuldu. Derya Köroğlu Grup Yorum’un solistinin kulak zarının patlatılmasını kınadığını söyleyerek günümüzdeki gençlerin sessiz kalmayıp sorunlarını dile getirmesinden de umutlu olduğunu söyledi.

 

Söyleşi ara ara keyifli ara ara gerilimli ilerledi. Derya Köroğlu Nazım Hikmet’in şiirlerini besteleyip albüm için plakçıya gittiklerinde  ‘’Savcılıktan temiz kağıdı alın’’ uyarısıyla karşılaşması salondaki katılımcıları güldürdü.

 

İPTAL EDİLEN KONSERE TEPKİ

Yeni Türkü’nün söyleşiden sonra konser vermesi beklenirken şehit haberlerinden dolayı iptal edilmesi salonda kargaşa çıkmasına neden oldu. Söyleşiden sonra Yeni Türkü solisti Derya Köroğlu’nun ‘’Vereceğimiz bu konser bir eğlence konseri olmayacaktır’’demesi salondakilerin konserin verileceğine inandırdı. Sahne hazırlıklarının yapıldığı sırada ani bir kararla tekrar iptal edilmesi seyircilerin tepkisine yol açtı.

 

Haber: Gizem Kurt

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter