Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ahmad Abdalla, SineMardin’de

Ahmad Abdalla, SineMardin’de
Son dönemin ilgi odağı haline gelen ‘’fotoğraf makinesi ’’ ile sinema filmi çekmenin öncülerinden biri olan Ahmad Abdalla, 2010 Kartaca Film Festivali en iyi film ödüllü alan Mikrofon filmiyle SineMardin’e konuk oluyor.

Tamamen Canon 7D fotoğraf makinesiyle çekilmiş ilk uzun metrajlı filmi olan Mikrofon, Mısır’ın çok kültürlü liman kenti İskenderiye’nin altını üstüne getiren müzikal bir yolculuğu konu alıyor. Yönetmen Raoul Peck’in “etkileyici müzikleri ve zengin karakter yelpazesiyle” övdüğü filmde, genç bir adamın Amerika’dan, grafiti sanatçıları, hip hop, rock, caz müzisyenleriyle dolu sanat ve müzik camiasını keşfettiği İskenderiye’ye dönüşü konu ediliyor. 

 

Microfon filminin konusu kısaca şöyle; Khaled uzun süredir Amerika'da yaşayan aslen Mısırlı bir gençtir. Bir şekilde memleketine dönmesi gündeme gelir. Khaled, İskenderiye'yi, grafiti sanatçılarından renkli müzisyenlere kadar çok kültürlü, çok renkli bu sanat kentini yeniden keşfeder. Sanat dolu bu yolculukta Khaled, ayrıca yaklaşmakta olan bir halk hareketinin ayak seslerine de tanık olacaktır.

 

Microfon filmi ile Mardinli sinemaseverlerle bir araya gelecek olan Abdalla, fotoğraf makinası ile filmini nasıl çektiğini sinema severlerle paylaşacak.

 

SineMardin Film Atölyesinde; Fotoğraf Makinası (DSLR) ile film ve video derslerinin yanı sıra teorik ve pratik olarak da eğitimin verilecek. Atölye Programı 5 gün süreyle toplam 25 saat olarak günde 5'er saatlik eğitim programı şekliyle verilecek olan derslerin tamamı ücretsiz verilecektir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter