Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NİN JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI!

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NİN JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ni pandemi kurallarına uygun şekilde 14 – 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek! Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, COVID-19 önlemleri kapsamında festivalde bu yıl şehir dışından konuk ağırlanamayacağını; sinemaseverlerin festival filmlerini online olarak izleyebileceklerini; ayrıca Adana’da pandemi koşulları gözetilerek hazırlanacak bir salonda yarışma filmlerinin gösterimlerinin yapılacağını belirtti. Çalışmalarını hızla sürdüren festivalin Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri açıklandı. Jüri başkanlığını oyuncu Füsun Demirel’in üstlendiği festivalin jüri üyeleri Feza Çaldıran, Damla Sönmez, Seren Yüce, Can Atilla, Ayfer Tunç ve Sevin Okyay’dan oluşuyor.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, ülkenin geçtiği zorlu pandemi günlerinde, sinemanın insana moral veren gücünden yararlanmak için Adana Altın Koza Film Festivali’ni kesintiye uğratmadan devam ettiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın ve Türkiye'nin en prestijli festivallerinden olan film festivalini, COVID-19 salgını şartlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştireceklerini belirtti. Karalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin ışığında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esaslarını gözeten bir düzenlemeyle fiziksel mesafenin korunabildiği, etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin yapılacağı bir ortam için gerekli çalışmaların festival yönetimi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

Salgın önlemleri nedeniyle bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nin içeriği, “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması”yla sınırlandırıldı. Sinemaseverlerin merakla beklediği “Altın Koza Ödülleri”, eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. “Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri” ve “Orhan Kemal Emek Ödülleri” ise aynı törende sahiplerine takdim edilecek.

 

Pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak çalışmalarını yürüten 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi de belli oldu. Türk sinemasının en önemli gündemlerinden birini yaratan festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde, her biri alanında birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Başkanlığını oyuncu Füsun Demirel’in üstlendiği jüride; görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay yer alıyor.

 

27. ULUSLARARASI ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ HAKKINDA

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yürütme kurulu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından davet edilen usta isimlerden oluşuyor. Başkanlığını Menderes Samancılar’ın üstlendiği yürütme kurulunda Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor. Festival direktörlüğünü ise, uzun yıllar Adana Altın Koza Film Festivali sinema bölümü direktörlüğünü yürütmüş olan Kadir Beycioğlu üstleniyor. 

 

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ HAKKINDA

Çukurova’nın ürünü pamuğu simgeleyen “Altın Koza Film Festivali”, ilk kez 1969 yılında ‘Altın Koza Film Şenliği’ adıyla Adana Belediyesi ve Adana Sinema Kulübü öncülüğünde gerçekleştirildi. 1973 yılına kadar beş yıl aralıksız sinemaseverlerle buluşan şenlik, ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle on sekiz yıl sürecek bir suskunluğa gömüldü. 1992 yılında Adana Belediyesi, Adanalılar ve sanat dünyasından gelen “Altın Koza yeniden canlansın” talebini sonuçsuz bırakmayarak şenliği, Türk sanat dünyasına yeniden armağan etti. Festival, “Öğrenci Filmleri Yarışması”nı da programına ekleyerek Türkiye’de ilk kez bu alanda yarışma düzenleyen festival oldu. 1998’de gerçekleşen Adana depreminin ardından o yıl Altın Koza, bütçesini depremzedeler için kullanarak festivali düzenlememe kararı aldı. Ardından 1999’da ise Marmara depremi nedeniyle ülkede ulusal yas ilan edilmesi sonucu festival gerçekleştirilemedi ve festival bütçesi o yıl da Marmara depreminden zarar gören depremzedelere aktarıldı. 

 

7 yıllık aranın ardından 2005 yılından bu yana kesintisiz devam eden festival, programına eklediği “Dünya Sineması” ve “Akdeniz Filmleri Seçkisi” ile uluslararası kimliğe bürünmüş “Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması”yla da bu kimliğini pekiştirdi. 1969 yılından itibaren Türk sinemasına verdiği ödüllerle destek olmayı amaçlayan festival günümüzde, sadece Çukurova Bölgesi’nin değil, ülkemizin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri haline geldi.

Etiketler: adana altın koza

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter