Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden Yeni Ödüller

8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden Yeni Ödüller

9-15 Kasım tarihleri arasında sinemaseverleri 8. kez bir araya getirecek Malatya Uluslararası Film Festivali çeşitli sürpriz ve yeniliklere ev sahipliği yapacak.

 

Geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuya sahne olan festivalin bu yılki ödül töreninde heyecan verici yenilikler var. Türk sinemasına katkı amacıyla bu yıl ilkleri verilecek ödüller, ustaların emeğini selamlarken genç kuşak sinemacılara büyük heyecan yaşatacak.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında 8.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali hazırlıkları yoğun şekilde devam ederken festivale dair ayrıntılar da netleşmeye başladı. 

 

Ulusal sinemaya katkı amacıyla bir dizi yeniliğin hayata geçirileceği festivalin ödüllerine yenileri eklendi. 

 

Büyük Usta Lütfi Akad adına “En İyi İlk Film Ödülü”

 

1952’de çektiği ‘Kanun Namına’ isimli filmiyle Türk sinemasında ‘Sinemacılar Dönemi’ni başlatan büyük usta Lütfi Akad, filmleri kadar fikirleriyle de kendisinden sonra gelen sinemacıları derinden etkileyen öncü bir sinemacı. Toplumsal gerçekçi sinemasıyla bu toprağa ait hikâyelerin izin süren Akad, sıklıkla dile getirdiği kimlikli bir sinema anlayışının sancılarını çekerek, bu bağlamda bir duyarlılığın oluşmasına büyük katkı sağladı. Malatya Uluslararası Film Festivali, cesur, yenilikçi tavrını hemen her filminde sürdüren ve tecrübeleriyle sonraki kuşaklara ilham veren sinemamızın büyük ustası Lütfi Akad anısına bu yıldan itibaren bir ödül vermeye başlayacak. ‘En İyi İlk Film’ dalında verilecek ödül, jüri tarafından yarışma filmleri arasından seçilecek ilk filmlerden birine takdim edilecek.  

 

 

Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü

 

Bu yıl festival kapsamında verilmeye başlanacak diğer bir ödül, 2009-2012 yılları arasında Malatya Valiliği görevinde bulunan ve bu süreçte Malatya Uluslararası Film Festivali’nin de kuruculuğunu üstlenen Prof. Dr. Ulvi Saran adına takdim edilecek. Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Ali Kaban’ın inisiyatifinde oluşturulan ödül, festivalde yarışacak filmler arasından seçilerek Jüri Özel Ödülü bağlamında verilecek.  

 

 

FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü 

 

Festivalin bu yılki ödüllerinden olan Film-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü, Film Yönetmenleri Derneği’nin üç kişilik jürisi tarafından seçilecek bir yönetmene verilecek ödül, yönetmenlerce belirlenmesi bakımından ayrı bir önem taşıyor. 

 

 

Türk Sinemasına Katkı Ödülleri

 

Yine bu yılki yenilikler kapsamında verilecek Türk Sinemasına Katkı Ödülleri, Türkiye’de ulusal sinemanın gelişmesinde önemli katkıları bulunan kişi ve kurumlara takdim edilecek. 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter