Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Ödülleri Dağıtıldı!

6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Ödülleri Dağıtıldı!
6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması”nın kazananlarına ödülleri, Yosi Mizrahi’nin sunumuyla Beyoğlu Atlas Sineması’nda törenle verildi.

Festival komitesi başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer yaptığı ödül konuşmasında “Dünyanın ekonomisi 8-10 sinemayı dolduracak kadar kişinin elinde. En büyük yoksulluk adaletteki yoksulluk. Peki ya dünyamızda adalet var mı? İşte biz bu soruları soruyoruz. Bir filmle çok şeyin değişebileceğini düşünüyoruz ve herkes için adalet diyoruz” dedi.


EN İYİ UZUN FİLM “MAGALLENES”


“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” En İyi Film ödülünü “Kefaret (Magallenes)” filmi kazandı. Verilme gerekçesi ise her sahnesinin dengeli olması, abartı içermemesi, konu, oyunculuk, karakterler arası ilişkiler ve çekimdeki başarısı, bazen şiirsel, bazen ise kötü geçmişe ayna tutan bir akışa sahip olması ve ‘Kefaret’ ekseninde geçmişle hesaplaşmayı çarpıcı bir biçimde anlatması olarak gösterildi. Ödül, jüri başkanı Isa Qosja tarafından yönetmen Salvador del Solar’a iletilmek üzere, Film Artı prodüksiyondan Zeynep Can’a takdim edildi. Salvador del Solar yolladığı video mesaj ile herkese teşekkür etti.


JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ “ANNA’S LIFE”


“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” jüri özel ödülü “Anna’nın Hayatı (Anna’s Life)” filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Nino Basilia’ya oyuncu Mert Fırat tarafından takdim edildi.


MANSİYON “THE PROSECUTOR, THE DEFENDER, THE FATHER&HİS SON”


“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” mansiyon ödülü “Savcı, Avukat, Baba ve Oğlu (The Prosecutor, The Defender, The Father & His Son)” filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Iglika Triffonova’ya, İrlanda’lı oyuncu Barry Ward tarafından verildi.


EN İYİ KISA FİLM “YUMURTA”


“Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması” En İyi Film ödülünü “Yumurta (Egg)” filmi aldı. Ödüle layık görülme gerekçesini; kısa metraj film jüri başkanı Işıl Yücesoy; yarışma teması olan yoksulluğu nesnelleştirmeden ve filmin onurunu koruyarak vermesi olarak gösterdi. Para ödülü ise, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ tarafından, yönetmenler Muaz Güneş ve Emrah Doğru’ya iletilmek üzere filmin kurgu yönetmeni Adnan Jetto’ya verildi. Jetto “yönetmenlerimiz bu ödülü savaşta evini kaybeden çocuklara ithaf etiğini bildirmiştir” dedi.


Tören “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nda En İyi Film ödülünü alan “Kefaret (Magallenes)” filminin gösterimi ile sona erdi. Festivaldeki film gösterimleri 06 Ekim 2016’ tarihine kadar Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında devam edecek.

 

AYRINTI:

Festival film gösterimleri ve söyleşiler, 06 Ekim 2016 tarihine kadar Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında devam edecektir. Akademik oturumlar ise İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda 05 Ekim 2016 tarihine kadar sürecektir.

 

 

UZUN METRAJ EN İYİ FİL MAGALLENES ÖDÜLÜ VEREN ISA QOSJA, Salvador del Solar a İLETMEK ÜZERE FİLM ARTI ZEYNEP CAN ALIYOR 3

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter