Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

6. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu!

6. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu!

26 Ekim’de başlayacak 6. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal yarışma filmleri ve jürileri açıklandı! Başkanlığını usta yönetmen Serdar Akar’ın yapacağı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin seçeceği bir film, 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e ulaşırken, festivalin ulusal kısa kurmaca ve belgesel film yarışmalarında 18 film toplam 50.000 TL değerindeki ödüller için yarışacak.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı, İletişim Ortağı TV+ ile Kurumsal İletişim Ortağı TürkMedya’nın destekleriyle düzenlenecek

6. Boğaziçi Film Festivali, 26 Ekim’de başlıyor. 3 Kasım’a dek sürecek festival bu yıl da Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.

 

6. Boğaziçi Film Festivali’nin merakla beklenen ulusal yarışma filmleri ve jürileri ise bugün (8 Ekim) açıklandı. Yılın en iyi yerli yapımlarını özel bir seçkide buluşturan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e ulaşırken, Ulusal Kısa Kurmaca ve Belgesel Film Yarışması’nda 18 film toplam 50.000 TL değerindeki ödüller için yarışacak.

 

Serdar Akar jüri başkanı

90’ların kült filmlerinden “Gemide”nin yönetmeni, “Laleli'de Bir Azize”nin yazarı olarak tanıdığımız, ardından çektiği “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar”, “Maruf”, “Barda” filmleriyle bir çok ödül toplamış Serdar Akar’ın başkanı olduğu ve “Kırık Kanatlar”, “Ömre Bedel”, “Kaçak”, “Umuda Kelepçe Vurulmaz” gibi televizyon dizilerinin ve “Sen Ne Dilersen”, “Türkan”, “Nokta”, “Kendime İyi Bak” filmlerinin oyuncusu Begüm Birgören, “Her Şey Aşktan”, “Acı Tatlı Ekşi”nin yanı sıra, geçen yıl Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmış “Misafir” filmlerinin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” adlı televizyon dizisinin ve “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” filminin senaristi Ercan Mehmet Erdem ile “Gemide”, “Gönderilmemiş Mektuplar” ve “Anlat İstanbul” filmlerinin görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film seçilen yapım 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’ü alırken, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” dallarında da para ödülleri verilecek.

 

İlk kez Boğaziçi’nde!

Festivalde bu yıl 10 film jüri karşısına çıkacak ve Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Burak Çevik’in “Tuzdan Kaide”, Cafer Özgül’ün “Sükut Evi”, Mahmut Fazıl Coşkun’un “Anons”, Murat Düzgünoğlu’nun “Halef”, Özkan Çelik’in “Babamın Kemikleri”, Ramin Matin’in “Son Çıkış”, Sefa Öztürk Çolak’ın “Güven”, Semir Aslanyürek’in “Kaos” ve Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç” adlı filmleri yarışacak. 

 

Cafer Özgül’ün “Sükut Evi” adlı filmi dünya prömiyerini festival kapsamında yaparken, Ramin Matin’in Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı filmi “Son Çıkış”, Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Yarışmada ayrıca, “Anons”, “Babamın Kemikleri”, “Güven” ve “Kaos” da İstanbul prömiyerlerini festivalde yapıyor olacak.

 

Bağımsız sinemaya destek

Festivalin bu yılki yeniliklerinden biri de Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından verilecek FİYAB Yapımcı Ödülü olacak. Metin Tunçtürk, Nazif Tunç ve Sinan Sertel’den oluşan jüri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan, ilk ya da ikinci filmini çekmiş yapımcıları değerlendirecek ve 10.000 TL değerindeki FİYAB Yapımcı Ödülü’nü verecek. Zor koşullarda film yapma becerisi gösteren, bütçesinden çekimine filmin tüm süreçlerini başarıyla yürüten bir yapımcının kazanacağı ödül, bağımsız sinemaya destek olmayı amaçlıyor.

 

En iyi kısaları onlar seçecek

Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nın filmlerini, Berlin Forum’da dünya prömiyerini yaptığı, ilk uzunu da olan “Rifle” ile geçen yıl Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanmış Brezilyalı bağımsız yönetmen Davi Pretto, “Çırak”, “In The Same Garden”, “Emekli” gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Enes Erbay ve Okan Üniversitesi Sinema-TV Bölümü Başkanı ve SİYAD üyesi sinema yazarı Murat Tırpan değerlendirirken; Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması’nın jüri üyeliğini ise, “I Theo”, “Leitmotif” kısaların ve San Francisco, Saraybosna film festivallerinde en iyi belgesel seçilmiş “City of the Sun”ın Gürcü yönetmeni Rati Oneli, Türkiye'nin ilk moda belgeseli olan “Modanın 100 Yılı” ve savaş mağduru çocukların barış isteğini anlatan “Dileğim Barış Olsun” belgesellerinin yönetmeni Kıvılcım Akay ve “No Sochi!”, “Beyrut'a Gittiğimi Anneme Söylemeyin”, “Benim Ali Sami Yen’im", “Lady Muhtar” belgeselleriyle tanıdığımız yönetmen Didem Şahin yürütecek.

 

Kısacılara Ahmet Uluçay anısına ödül!

Boğaziçi Film Festivali’nin kısa film yarışmasında ise kurmaca dalında 10, belgesel dalında ise 8 film yarışacak. Kurmaca dalında bir film 10.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü’nü, belgesel dalında bir film de yine 10.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü’nü kazanacak. Ayrıca festivalde yarışan kısa filmlerden birine de 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü, bir filme de 5.000 TL para ödüllü İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü verilecek.

 

Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda Batuhan Köksal’ın “Fabrika”, Deniz Telek’in “Gümüş”, Gökçe Erdem’in “Titanyum”, Metehan Şereflioğlu’nun “Her Şey Yolunda”, Murat Çetinkaya’nın “Sonsuz”, Murathan Özbek’in “Bitmiş Aşklar Müzesi”, Numan Ayaz’ın “Mavi Yarın”, Serkan Fakılı’nın “Kaset”, Sezen Kayhan’ın “İmparatorlukta Zor Bir Gün” ve Yiğit Evgar’ın “Balık Kraker” adlı filmleri yarışırken; Ulusal Kısa Belgesel Yarışması’nda ise, Batuhan Kurt’un “Kurbağa Avcıları”, Ceyhun Yılmaz Ket’in “Denizden Gelen”, Ege Şirin’in “Sarıcakız”, Esra Yıldırım’ın “Çalıkuşu”, Hüseyin Baki Karataş’ın “Salı”, Nesli Özalp’in “Dönüş”, Şenol Çöm’ün “Ömürlük Göç” ve Zeynep Südinç’in “Peki Şimdi Nereye” adlı kısa belgeselleri jüri önüne çıkacak.

 

Biletler mobilet’te!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Festival biletleri ise mobilet.com’da satışa sunulacak.

 

 

6. Boğaziçi Film Festivali 

26 Ekim–3 Kasım 2018

 

Festivalle ilgili detaylı bilgi için: bogazicifilmfestivali.com 

 

[email protected] 

 

facebook.com/BogaziciFilmFestivali 

twitter.com/BogaziciFF 

instagram.com/BogaziciFF 

 

 

Boğaziçi Film Festivali

Ödüller & Filmler

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

 

En iyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: 100.000 TL 

En İyi Yönetmen Ödülü: 20.000 TL 

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 15.000 TL 

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 15.000 TL 

En İyi Senaryo Ödülü: 10.000 TL 

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: 10.000 TL 

En İyi Kurgu Ödülü: 10.000 TL 

FİYAB Yapımcı Ödülü: 10.000 TL

 

Banu Sıvacı / Güvercin

Burak Çevik / Tuzdan Kaide

Cafer Özgül / Sükut Evi

Mahmut Fazıl Coşkun / Anons

Murat Düzgünoğlu / Halef

Özkan Çelik / Babamın Kemikleri

Ramin Matin / Son Çıkış

Sefa Öztürk Çolak / Güven

Semir Aslanyürek / Kaos

Vuslat Saraçoğlu / Borç

 

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

 

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: 25.000 TL

En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü: 10.000 TL

En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü: 10.000 TL

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: 5.000 TL

 

Ulusal Kısa Metraj Film - Kurmaca

Batuhan Köksal / Fabrika

Deniz Telek / Gümüş

Gökçe Erdem / Titanyum

Metehan Şereflioğlu / Her Şey Yolunda

Murat Çetinkaya / Sonsuz

Murathan Özbek / Bitmiş Aşklar Müzesi

Numan Ayaz / Mavi Yarın

Serkan Fakılı / Kaset

Sezen Kayhan / İmparatorlukta Zor Bir Gün

Yiğit Evgar /Balık Kraker

 

Ulusal Kısa Metraj Film - Belgesel

Batuhan Kurt / Kurbağa Avcıları

Ceyhun Yılmaz Ket / Denizden Gelen

Ege Şirin / Sarıcakız

Esra Yıldırım / Çalıkuşu

Hüseyin Baki Karataş / Salı

Nesli Özalp / Dönüş

Şenol Çöm / Ömürlük Göç

Zeynep Südinç / Peki Şimdi Nereye

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter