Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivaline Rekor Katılım

4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivaline Rekor Katılım

Bu yıl, 9-14 Ekim tarihleri arasında dördüncüsü yapılacak olan Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ne duyulan ilgi, her yıl katlanarak devam ediyor. Türkiye’den 417, dünyadan 1380 olmak üzere toplamda 1797 film Marmaris film festivaline başvurdu. 

 

Sinema araştırmacısı Hayri ÇÖLAŞAN, Ocak 2018 tarihinde yayınladığı “2016-2017 Yılı Film Festivalleri Değerlendirmesi” başlıklı araştırma raporunda, Marmaris Kısa Film Festivali’ni alanında ülkenin en büyük ve nitelikli festivalleri arasında göstererek; festivalin ‘ülkemiz kültür ve sanat turizminin öncüsü’ olma yolundaki yerini bir kez daha perçinlemiştir. 

 

Ulusal filmler, ön jüri üyeleri Prof. Bülent ÖZKAM, Hayri ÇÖLAŞAN ve Serdar GÜRCAN; uluslararası kısa film seçici kurul üyeleri Yönetmen Çiğdem SEZGİN, Gülden TRESKE ve Gül BÜYÜKBEŞE tarafından değerlendirilecek. Ön jüri ve uluslararası seçici kurul tarafından seçilen 200’e yakın film, festival boyunca sinemaseverlere sunulacak, elliye yakın ulusal film ise yarışma programına alınacaktır.

 

Festival, başta Hollanda olmak üzere dünyanın en önemli kısa filmleri ve yönetmenlerine ev sahipliği yapacak.  Hollanda Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun desteğini de alan festival, bu yıl bir gününü Hollanda Sineması’na ve Hollandalı yönetmenlerine ayırıyor. 

 

Festival boyunca, ülkemizin önde gelen sinema sanatçıları, yazar ve kültür insanları; söyleşi, panel ve imza günleriyle festivalin konuğu olacak. Ayrıca çocuklar da bu sene festivali takip edebilecek. Amsterdam Animasyon Film Festivali eğitici animasyon seçkisi bu yıl çocuklarla buluşurken, sinema eleştirmeni ve yazar Banu Bozdemir, çocuklar için ‘Küçük Sinemacılar’ kitabı kapsamında bir sinema atölyesi düzenleyecek. 

 

Her yıl yüzlerce sanatçı ve sanatseverin katılımıyla devam eden festivalin konsept danışmanlığını ise genel sanat yönetmeni Ayla İncekol üstleniyor. Yenilikler ile daha renkli hale gelen festival ile ilgili ayrıntılı bilgi www.marmarisfilmfest.com adresli web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter