Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

3.Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film festivali

3.Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film festivali
Manevi Dünyamızın Cevherleri Beyazperde de Buluştu

Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dünyanın İlk Tasavvuf filmleri festivali olan 3.Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film festivali 7. Sanat Yazlık sinemasında 7 Allah dostunun öğretilerini halkla buluşturdu.


7 Allah dostunun öğretilerini, kıssalarını konu alan festivalin bu yılki temalarında birinci olan senaryolar: Ahmet Yesevi temasıyla Önce yoldaş Sonra Yol, Ateşbaz-ı veli temasıyla ‘Abı Hayat’, Evliya Çelebi temasıyla ‘Rüyaname’, İbn Arabi temasıyla ‘Terkip’, İsmail Hakkı Bursevi temasıyla ‘Önyargı’, Somuncu Baba temasıyla ‘Ekmekçi’, Şems-i Tebrizi hazretleri teması ile ‘3 soruluk Filozof senaryoları’, kısa film halleriyle halkla buluştu.


Kısa film kategorisinde ise finale kalan 7 en iyi film; Elif Yüksel’in yönetmenliğini üslendiği HAYAT BU, Caner Menemencioğlu’nun yönettiği BAĞLANTI, yönetmenliğini Ferhat Zengin ve Bahadır Kapır’ın yaptığı MAĞRİB, Emre Karapınar’ın yönettiği ZU VERMEİTEN (KİRALIK), Adem Akyol’un yönetmenliğini yaptığı YERDEKİLER, yönetmeni Hüdai Ateş olan SURİYE’DE 2 DAKİKA ve Iraklı Yönetmen Sajad Moosavi’nin yönettiği SALT MAN( TUZ ADAM) sinemaseverlerle buluştu.



Senaryo ve kısa film kategorilerinde gerçekleşen yarışmalarla, kısa film finalistlerinden 7 film ile Senaryo yarışmasının en iyi 7 senaryosunun My Elit yapım tarafından film haline gelen filmleriyle toplamda 14 kısa film gösterimi yapıldı. Zeki Şen’ in sunumuyla gerçekleşen 7. Sanat yazlık sineması halk tarafından coşkuyla izlenildi.


Festival Koordinatörü Eda Sürmeli “ bu yıl üçüncü kez ‘Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’ kapsamında islamın mihenk taşları olan, bizlere öğretileriyle yol göstermiş 7 velimizin, kıssalarını öğretilerini halkımızla paylaşmaktan, İslam’ın güzelliğini genç sinemacılarla beyaz perdeye taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1-2-3 Eylül tarihlerinde İstanbul Sultan Ahmet meydanında Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’in ev sahipliğinde İstanbullularla buluştuk, 5-6-7 Eylülde 3 gün boyunca Kent Meydanı AVM ev sahipliğinde 3 yıldır olduğu gibi bu yılda BTSO destekleriyle Bursalılarla buluştuk. Bu manevi hazzın destekçisi olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizdeki gösterimlerden sonra ayrıca uluslararası festivallerde ülkemizi temsilen bu kısa filmleri yolluyoruz. Dünyaya verdiğimiz mesaj ve duruşumuz ile ülkemiz adına böyle bir duruşu sergilemekten dolayı onur duyuyoruz. Festivalimizi BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Ticaret Odası) Sayın Başkanı İbrahim Burkay’ın ev sahipliğinde genç meslektaşlarımızı alkışlayacağımız 28 Eylül akşamı final ve ödül gecesi ile sonlandıracağız. ” şeklinde konuştu.



Festival, 28 Eylül 2016 Çarşamba günü Bursa ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleşecek final ve ödül gecesi ile sona erecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter