Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

32. Ankara Film Festivali tarihleri belli oldu!

32. Ankara Film Festivali tarihleri belli oldu!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 32.si düzenlenecek Ankara Film Festivali, 4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. Klasik filmlerin yanı sıra Türkiye ve dünya sinemasından en yeni örnekleri sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin bu yılki afişi de tasarım öğrencilerine ve sanatçılarına açık çağrıyla yapılacak yarışma sonucu seçilecek.

 

 Salonlarda ve fuayelerde buluşmaya devam

 

32 yıldır Ankaralılara sinema coşkusu yaşatan ve bugünün yaratıcı sinemacıları için adeta bir okula dönüşmüş olan Ankara Film Festivali, sinemaseverler ile film yaratıcılarını aynı salonlarda ve fuayelerde buluşturmaya devam ederken, yeni seslere ve yaratımlara olan desteğini bu yıl da sürdürecek. Festivalin heyecan uyandıran Ulusal Yarışmalar bölümü, uzun, belgesel ve kısa film dallarında yarışacak 2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galalarına ev sahipliği yaparken; 5 yıldır Türkiye sinemasının yenilikçi projelerini keşfeden Proje Geliştirme Desteği, ilk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılara maddi destek olacak. Festivalin özel seçkilerle yeni ve klasik filmleri buluşturan Dünya Sineması, yılın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş filmlerin gösterildiği Festivallerden ve usta yönetmenleri filmleriyle hatırlayan Anısına bölümleri bu yıl da film tutkunlarını mutlu edecek bir programla karşımıza çıkacak.

 

Başvurular 1 Mart’ta başlıyor

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Yarışmalar ve Proje Geliştirme Desteği’ne başvurular 1 Mart 2021 tarihinde açılacak. Festival ile ilgili gelişmeleri ve yarışma başvurularını filmfestankara.org.tr adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter