Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

3. Uluslarası Marmaris Kısa Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı!

3. Uluslarası Marmaris Kısa Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı!

Her geçen yıl biraz daha büyüyen ve bu yıl yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce sinemacının davet edildiği Uluslarası Marmaris Kısa Film Festivaline Amerika, Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya olmak üzere beş kıta ve yaklaşık yirmi ülkeden başvuru yapıldı ve  gösterim seçkisine alınan farklı ülkelerden yönetmenlerin tamamı festivale davet edildi. Her yıl özel olarak davet edilen bir sinema emekçisine verilen “Yaşam Boyu Onur Ödülü” isebu yıl Perran Kutman’a verilecek.

 

Bu yılın Festival ana jürisi Nebil Özgentürk, Füsun Demirel, Sevinç Erbulak, Alper Turgut ve Ali Otyam’dan oluşuyor. Festivalde gerçekleştirilecek etkinliklere katılması kesinleşen isimler arasında yönetmen ve yazarlardan Gürkan Hacır, Sadi Çilingir, Engin Ayça, Jale İncekol, Eylem Kaftan; yapımcılardan Özlem Küskü ve Murat Yılmaz; oyunculardan Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Gülsen Tuncer, Selda Özer, Recep Aktuğ; televizyonculardan Sevim Gözay, Gizem Çetin, Kerem Şenel, Nevzat Yılmaz ve menajer Tümay Özokur; sinema yazarı ve eleştirmenlerinden Murat Tolga Şen, Fırat Sayıcı, Serdar Akbıyık ve Mustafa İri yer alıyor. Festivalin bu yılki ödül töreninin sunuculuğunu oyuncu Çiğdem Batur ile oyuncu ve yazar Onur Gülmek yapacak.  

 

Festivalde Ulusal yarışma bölümünde finale kalan filmler, Uluslararası filmler, Özel gösterim seçkisine alınmış filmler ve Liselerarası finalist filmler, Marmaris Sinemalarında 4 salon, Armutalan Kültür Merkezi, Marmaris Kültür Sanat Evi, İçmeler Bilim Parkı Salonu, Esnaf Sanatkarlar Odası Konferans Salonu, akşamları Netsel Marina AVM ve Marmaris Belediyesi önündeki halk plajı olmak üzere 10 farklı mekanda izlenebilecek. “Sinemasal Geceler” başlıklı etkinlik, festivalin ikinci ve üçüncü günü Armutalan Kültür Merkezinde saat 20:00 de finalist filmin gösterimi ve ardından filmin yönetmeni ile yapılacak bir söyleşi şeklinde gerçekleştirilecek. Yönetmen Jale İncekol’un sinema çevrelerinde büyük yankı bulan, idealist bir müzik öğretmeninin ilham ve umut verici öyküsünü anlattığı “Müzikli Bir Hikaye” isimli filmi, 8 Ekim 2017 tarihinde, saat 15:30’da Armutalan Kültür Merkezinde gösterilecek ve gösterimin ardından, İncekol ve filmin kahramanı öğretmen Aslı Tanrıkulu ile bir söyleşi yapılacak. Halka açık olarak gerçekleştirilecek olan ödül töreni Armutalan Kültür merkezinde 8 Ekim Pazar akşamı 20:00-23:00 saatleri arasında yapılacak ve festival programında yer alan söyleşi, panel, atölye çalışmaları, film gösterimleri ve diğer etkinliklerin tamamıyine ücretsiz ve halka açık olacak.  

 

Bu yıl yine verilecek olan Marmaris İnci Ödülü “Hemithea”nın kategorilere göre dağılımı ise Kurmaca dalında 1. ve 2.lik ödülleri; Belgesel dalında 1. ve 2.lik ödülleri; Animasyon 1. ve 2.lik ödülleri; Deneysel dalında 1. ve 2. lik ödülleri. Verilecek diğer ödüller arasında Netsel Marina Jüri Özel Ödülü, bu yıl ilk kez verilecek olan 2.500 TL değerindeki Ön Jüri Özel Ödülü ve Halk Jürisi Özel Ödülü (Koz Yapım, yapımcılık ödülü) bulunuyor.  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter