Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali açılışını yaptı!

3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali açılışını yaptı!
3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali başladı.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslar arası Kayseri Altın Çınar Film Festivali, Forum Kayseri Sinema Salonu’nda ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin gala gecesi ile açılışı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk açılış konuşmasını Festival Koordinatörü Akif Kaya’nın yaptığı ardından konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, festivalde özellikle Filistin temasıyla birçok filmin gösterime gireceğini vurgulayarak, “Önümüzdeki 4 gün boyunca dolu dolu özellikle Filistin temasıyla birçok film gösterime girecek. Burada birçok kişinin emeği var. Başta tabi ki Yeşilçam Film Atölyesi’ndeki arkadaşlarımız emek verdiler. 

 

Kayseri valimiz sağ olsun her zaman destek verdi” ifadelerini kullandı. Gecede konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, ülkenin gelişimi açısından sinema sektörünün önemine değinerek, “Artık dünyanın ekonomik gelişimi sadece sanayileşmeyle sadece bilim alanıyla da değil aslında sinema sektörü de ülkelerin yönetiminde, milletlerin olumlu ya da olumsuz yönlendirilmesinde gerçekten çok büyük bir fonksiyon ifade ediyor.

 

Bugün Türkiye’nin lehine ya da aleyhine çevrilmiş olan filmlerin etkilerinin yıllar boyunca devam ettiğini görüyoruz” dedi. Türk sinemasının gelişmesinde film festivallerinin önemli yer tuttuğunu kaydeden Vali Düzgün, “Sinema sektörünün gelişmesinde de bu festivaller çerçevesinde yapılan Yarışmalar aracılığıyla önemli ölçüde katkı sağlıyor. Belki küçük bütçelerle yapılan film yarışmalarında gençlerimiz, bu sektöre yeni giren arkadaşlarımız bu yıl olduğu gibi, kısa film, belgesel ve animasyon dallarında müsabakalar düzenlendi. Bu yarışmalara katılarak kendilerinin bu konulardaki belki de amatörlüklerini zamanla profesyonelliğe dönüştürüyorlar. Onun için ben bu festivallerin film sektörünün gelişmesinde, Türk sinemasının gelişmesinde gençlerin teşvik edilmesi bakımından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün tarafından, Türk sinemasının emektar oyuncularından Kayhan Yıldızoğlu’na ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verildi. Programda daha sonra ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmi, izleyiciyle buluştu. Festivalin açılışına Filistinli yönetmen ve sanatçılar, Oyuncu Murat Ünalmış, Fatih Dokgöz, Yusuf Sezgin, Suzan Avcı Sinema Yazarı Burçak Evren de katıldı.

 

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslar arası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nde ‘Ulusal Belgesel’, ‘Ulusal Kısa Film’ ve ‘Animasyon’ dallarında finale kalan 10 film yarışacak. Yarışma sonucu kazanana 30 bin TL para ödülü verileceği öğrenilirken, festivalde Yılmaz Köksal, Suna Selen, Suzan Avcı’ya da ‘Sinemanın Çınarları’ ödülü verilecek. Festivalin son günü Grup Patika konser verecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter