Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

23. ULUSLARARASI ADANA FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR ÖDÜLÜ ALACAK İSİMLER AÇIKLANDI

23. ULUSLARARASI ADANA FİLM FESTİVALİ'NDE  ONUR ÖDÜLÜ ALACAK İSİMLER AÇIKLANDI
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nin Onur Ödülleri, bu yıl oyuncular Ayla Algan ve Murat Soydan ile yazar Osman Şahin'e takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 - 25 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde, Onur Ödülleri’ni alacak isimler açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  ödül alacak isimlerin Türk sinemasına büyük katkılar sağlamış usta sanatçılar olduğunu belirterek, “Bu yıl festivalimizde Onur Ödülü takdim edeceğimiz isimlerden biri Ayla Algan. Algan'ı Türk tiyatrosuna verdiği emeklerin yanı sıra, beyazperdede hayat verdiği unutulmaz karakterlerden tanıyoruz. Türk sinemasının ve özellikle Yeşilçam döneminin unutulmaz oyuncularından biri olan Murat Soydan ise, Onur Ödülü alacak bir diğer isim olacak. Yine sinemamıza ilham veren pek çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin, bölüm kapsamında ödülünü almak üzere, aramızda olacak" dedi. Sözlü, açıklamasına "Sinema hafızamıza güçlü eserleriyle kazınan birbirinden değerli sanatçılarımızı, festivalimiz sırasında Adana’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” şeklinde devam etti.



Hüseyin Sözlü, Onur Ödülleri Bölümü kapsamında Ayla Algan, Osman Şahin ve Murat Soydan'ın filmlerinden oluşan seçkilerin izleyiciyle buluşacağını ve sinema yazarı Burçak Evren’in, yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacağını ifade etti.



 Adana Büyükşehir Belediyesi 23. Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülleri, 20 Eylül Salı günü yapılacak Açılış ve Onur Ödülleri Töreni’nde sahiplerine verilecek.


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter