Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

22. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ YÖNETMELİKLERİ YAYINLANDI

22. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ YÖNETMELİKLERİ YAYINLANDI

22. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ YÖNETMELİKLERİ YAYINLANDI

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmeliklerinin yayınlandığını açıkladı. 

 

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve bu yıl ilki yapılacak olan “Adana” Konulu Senaryo Yarışması yönetmeliklerine Adana Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinden ulaşılabilecek.

 

 

Bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve bu yıl ilk kez yapılacak olan “Adana” Konulu Senaryo Yarışması yönetmelikleri açıklandı. 

 

 

Buna göre, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve “Adana” Konulu Senaryo Yarışması son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olarak belirlendi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü “Türkiye’nin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, yarışmalarla ilgili yönetmeliklerimiz yayınlandı. Sinemayı ve sinemacıları desteklemek amaçlarında olan festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ve katılım bekliyoruz. Bunların yanı sıra dünyadaki çeşitli festivallerden ödül almış pek çok seçkin film izleyiciyle buluşacak. Galalar, söyleşiler, atölyeler ve konserler de festivalimiz kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca bu yıl “Adana” Konulu Senaryo Yarışması ile bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz” şeklinde konuştu.

 

 

EN İYİ FİLME 350 BİN TL

 

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 876.000 TL ödül dağıtılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser 350.000 TL alacak. Yarışmada ayrıca; Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Oyuncu dalları ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller verilecek. 

 

 

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Prömiyerleri, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, Bir Ülke Sineması, Özel gösterim bölümleri, Belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak. 

 

 

Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına http://www.altinkozafestivali.org.tr ve http://www.adana-bld.gov.tr/duyurular.html adresinden ulaşılabilir. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter