Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

2016 yılının merakla beklenen Korku Filmleri

2016 yılının merakla beklenen Korku Filmleri
Yazar: Korcan Evin Vizyon tarihleri Amerika’daki gösterim tarihleridir. Bazı filmler Türkiye ile aynı tarihte vizyonda yerini alırken bazıları ise daha geç tarihte gelebiliyor.

Bu yıl birbirinden güzel ve farklı korku filmi ortaya çıkıyor. Biz de, korku severler için, 2016 yılının merakla beklenen korku filmlerinden bir derleme yapalım dedik.

 

RINGS   Vizyon Tarihi : 1 Nisan 2016


İspanyol yönetmen F.Javier Gutiérrez tarafından çekilen Rings, bu defa konunun başına dönüyor ve Samara’nın geçmişiyle ilgili detayları anlatıyor. Johnny Galecki, Aimee Teegarden, Laura Wiggins ve Alex Roe filmin başrollerinde yer alırken, senaristliğini ise Akiva Goldsman üstleniyor


 

THE CONJURING 2: THE ENFIELD POLTERGIEST  Vizyon Tarihi : 10 Haziran 2016 


Korku sineması adına önemli işler yapan James Wan, 2004 yılında Testere (Saw) ile kamera arkasına geçmiş ve o dönem adından söz ettirmişti. James Wan'ın gerçek anlamda ustalaştığı filmler ise sırasıyla 2010 ve 2013 yılında giren Ruhlar Bölgesi (Insidious) ve Korku Seansı (The Conjuring) filmleri oldu.Filmde paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren çiftini ilk filmde de yer alan Patrick Wilson ve Vera Farmiga canlandırıyor. Yaşanmış gerçek bir hikayeyi perdeye taşıyan filmde, Frances O'Connor'da kızı ile unutulmaz deneyimler yaşayan çaresiz bir anne olarak karşımıza çıkacak. Senaryosu Chad ve Carey Hayes tarafından yazılan The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, Amerika ve Türkiye’de 10 Haziran 2016 tarihinde gösterime girecek.


 

ROB ZOMBIE’S "31"    Vizyon Tarihi : 23 Ocak 2016 


Filmin yönetmeni Rob Zombie bunun şimdiye kadar yapılan en şiddet dolu film olacağını söylüyor. Başrollerde  Elizabeth Daily, Malcolm McDowell, Meg Foster yer alan filmin konu ise söyle ; 5 kişi Cadılar Bayramı'nda kaçırılır ve Cinayet Dünyası denilen yerde tutulur. Tutsak oldukları sırada 31 denilen vahşi oyunu oynamak zorundadırlar. Bu oyun 12 saat boyunca şeytani palyaço kostümlü çeteye karşı verilen hayatta kalma mücadelesidir.


 

THE BOY    Vizyon Tarihi : 22 Ocak 2016

 

The Boy 2016 filmi önümüzdeki yıl gösterime girecek olan ve bir hayli ses getirecek bir korku filmi. Yönetmenliğini The Devil Inside 2012 , Wer 2013 ve Stay Alive 2006 gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış William Brent Bell üstleniyor. Başrollerinde The Walking Dead dizisinin yıldızı Lauren Cohan ve Rupert Evans'ın yer aldığı The Boy senenin sürpriz kaliteli korku filmi olabilir.  Amerikalı genç bir dadının İngiltere'de yeni işe başladığı evde yaşayan ailenin çocuğunun bir oyuncak bebek çıkmasının hikayesini anlatıyor. Çocuklarını 20 yıl önce kaybeden ailenin bir oyuncak bebeğe yıllardır gerçekten yaşıyormuşçasına ve kendi çocukları gibi bakmasıyla başlayan olaylar zincirinin içinde dehşet verici anlar barındırdığı filmin geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ilk görüntülerinden bile anlaşılıyor.


 

THE FOREST  Vizyon Tarihi : 08 Ocak 2016 


Genç bir kadın olan Sara, kayıp kız kardeşini bulmak için korku dolu Aokigahara'da bir yolculuğa hazırlanmaktadır. Çevredekilerin uyarısını dikkate almayan Sara, kardeşinin başına gelenleri öğrenmek istese de bilmediği bir şey vardır. Orman, bir sonraki misafiri öldürmeyi bekleyen kızgın ruhlarla doludur. Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa'nın başrollerde yer  aldığı filmin yönetmeni Jason Zada.


 

AMITYVILLE: THE  AWAKENING  Vizyon Tarihi : 15 Nisan 2016 


1979 yılında çekilen orijinal Amityville Horror hiçbir zaman tam anlamıyla bir korku klasiğine dönüşmedi fakat yeniden çevrimler konusunda ısrarcı olan Hollywood 2005 yılında Amityville Horror'a da el attı ve seriyi yeniden diriltti. Yeni filmde yine yeni bir eve taşınan ve evde gerçekleşen tuhaf olaylardan sonra bu evin meşhur Amityville evi olduğunu fark eden sorunlu bir aile hikayesi izleyeceğiz. Projenin yönetmenliğini korku sinemasına yabancı olmayan; geçtiğimiz yıllarda çektiği P2 ve Maniac filmleriyle tanınan Franck Khalfoun gerçekleştirecek.


  

 

THE  PURGE 3: ELECTION YEAR   Vizyon Tarihi : 01 Temmuz 2016 


2013 yılında oldukça düşük bir bütçe ile çekilen ilk filmin hemen ardından bir devam filmi gelmiş ve ticari olarak en az ilk filminki gibi bir başarı elde etmişti. Bu sene vizyona girecek üçüncü film The Purge: Election Year ( Arınma Gecesi: Seçim Yılı)'ın  hikayesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olsa da yeni filmin başrolünde, ikinci filmde de yer alan Frank Grillo'nun yer alıyor olması hikayenin sokaklardan devam edeceğinin sinyalini veriyor gibi duruyor. İlk iki filmin yazar ve yönetmeni olan James DeMonaco yeni filmde de projeden sorumlu isim olarak karşımıza çıkıyor. O yüzden içimiz biraz olsun rahat.  


 

THE  WITCH   Vizyon Tarihi : 19 Şubat  2016


Robert Eggers'ın yönettiği The Witch bu senenin sürpriz korku filmi olarak karşımıza çıktı. Gösterildiği tüm festivallerden ödül ve övgülerle dönen filmin son derece korkunç bir atmosfer yaratmayı başardığı ve vahşeti çok da göstermesine gerek kalmadan seyirciyi korkutmayı başardığı söyleniyor. 1630 yılında New England bölgesinde yaşayan bir ailenin bebeklerinin kaybolmasıyla başlayan hikayenin doğaüstü gerçeklerle kesiştiği bir öykü anlatıyor film. Kesinlikle senenin kaçırılmaması gereken korku filmlerinden biri var karşımızda.


 

10 CLOVERFIELD LANE  Vizyon Tarihi : 11 Mart  2016


2008 yılına ait “Cloverfield” filminin devamı niteiğinde olan “10 Cloverfield Lane” filminden ilk fragman yayınlandı. İlk filmin yapımcıları arasında bulunan J.J.Abrams tekrardan bu devam filminde yine aynı görevi üstleniyor. Oldukça merak ettiren bir fragmana sahip olan “10 Cloverfield Lane” filminin yönetmeni Dan Trachtenberg, Oyuncu kadrosunda ise Mary Elizabeth Winstead, John Goodman ve John Gallagher Jr yer alıyor. Film 11 Mart 2016’ da vizyonda olacak.

 

 

BEFORE I WAKE Vizyon Tarihi : 08 Nisan  2016

 

Yönetmenliğini  Mike Flanagan’ın yaptığı filmde başrollerde Thomas Jane, Jacob Tremblay, Kate Bosworth yer alıyor. Filmin konusu ise şöyle; Jessie ve Mark, genç oğulları Sean’ın ölümünden sonra 8 yaşındaki Cody’yi evlat edinmeye karar verirler. Cody her yönden sevimli, sıcakkanlı ve sevgi dolu görünmektedir, uyumaktan korkması dışında. Bir süre sonra, Cody'nin rüyasında gerçeği gördüğünü öğrenirler. Jessie yas tutarken, Cody’nin bu doğa üstü yeteneklerini ölen oğluyla iletişim kurmak için kullanır. Sonra Cody’nin kabuslarının da ikisinin deneyimlediği yoğun merak ve korkuyla, bir çocuğun oluşturabileceği gerçek olduğunu öğrenirler. Yeni ailelerini kurtarmak için Jessie ve Mark, Cody’nin kabuslarının arkasında yatan gerçeği çözmek zorundadır. 


 

JEEPERS CREEPERS 3    Vizyon Tarihi : ?

Yazar ve yönetmen Victor Salva ilk iki sinema filminde ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nın sahip olduğu American Zoetrope yapım şirketiyle birlikte, sırasıyla 2001 ve 2003 yıllarında beyaz perdeye uğrayan yaratığın lanetinin dehşetini yaşattıktan sonra yeni macerasıyla yeniden karşımızda olacak. Bu sefer Myriad Pictures tarafından finanse edilen yeni film, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde duyuruldu. İlk kez 2001 yılında karşımıza çıkan “Jeepers Creepers” (Kâbus Gecesi) düşük bütçesine rağmen sağlam atmosferi ve iyi yazılmış senaryosu sayesinde beğenilmiş ve 2003 yılında bir devam filmi çekilmişti. Üçüncü macerasında yeniden Jonathan Breck (Creeper) gençleri avlayarak insan eti şölenine devam edecek gibi görünüyor. 


 

LEATHERFACE    Vizyon Tarihi : ?


Teksas Katliamı’nın acımasız katili de Leatherface’in çocukluk dönemini gözler önüne serecek olan filmin yönetmenleri Julian Maury ve Alexandre Bustillo. Filmin başrollerinde Stephen Dorff, Vanessa Grasse, Sam Strike ve Lili Taylor yer alıyor.

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter