Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

2. Antalya Sinema Günleri Sona Erdi!

2. Antalya Sinema Günleri Sona Erdi!

Antalya Sinema Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 2. Antalya Sinema Günleri sona erdi.

 

Sinema yazarları Murat Kızılca, Murat Tolga Şen, SİYAD Kısa Film Kurulu üyeleri Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı verdikleri paneller ile Türk sinemasının geldiği noktayı ve kısa filmin önemini işaretlediler. Star gazetesi sinema yazarı Serdar Akbıyık ve Alper Turgut, sinema gazeteciliği üzerine çok önemli bir panel verdi. Yoğun bir seyirci katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerin soru cevap kısmı da Antalya’da sinema takipçiliğinin geldiği noktayı gösterdi.

 

Tayfur Aydın’ın 2. uzun metraj filmi olan ve geçtiğimiz yıl Antalya Uluslararası Film Festivali’nde yarışan Siyah Karga gösteriminin hemen ardından yapılan söyleşide, genç sinemacı Antalyalı sinemaseverlerin sorularını cevapladı. Erhan Tuncer’in ilk uzun metraj filmi olan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar adlı yapım ise Antalya’da ilk kez 2. Antalya Sinema Günleri kapsamında seyirci karşısına çıktı. Bu filmin gösteriminin ardından da yine bir yönetmen söyleşisi gerçekleştirildi.

 

Festivalin yarışma bölümünde ise Türkiye’nin her yerinden kısacılar yarıştı. Antalya Sinema Derneği tarafından dağıtılan kısa film ödüllerinde kazananlar şöyle; festivalde En İyi Kısa Film dalında ödül kazanan Babamdan Kalan filminin yönetmeni Abdülmelik Öcal, ödülünü bir Yeşilçam efsanesi olan ve “Muhsin Bey filminin görüntü yönetmeni” olarak tanınan Aytekin Çakmakçı’dan aldı. En İyi Yönetmen ödülü ise iki genç kısa filmciye verildi. Metehan Şereflioğlu (7 Santimetre) ve Ali Kışlar (Kefaret) bu dalda ödül kazanan sinemacılar oldular. Festivalin kendine has ödülü olan En Çarpıcı Kısa Film dalında ise yine 2 film ödüle hak kazandı; Hasan Can Dağlı’nın yönettiği Siyah Çember ve Süleyman Demirel’in yönettiği Asfalt. Festival Özel Ödülü’nü kazanan 2 filmin ise 3 yönetmeni var! Semih Ellialtı ve Ahmet Can Uzer birlikte çektiği Kemik ve Akın Ay imzalı Kötü bu dalda ödül kazanan filmler. Festivali takip eden sinemaseverlerin oylamasıyla belirlenen Seyirci Ödülü ise Kırmızı adlı filmiyle Özge Gül’e gitti.

 

Henüz 2. yılında olmasına rağmen Türkiye’de düzenlenen kısa film etkinlikleri arasında önemli bir yer edinen Antalya Sinema Günleri kısa ve uzun metraj film gösterimleri, sinema seminerleri ve yönetmen söyleşileri Antalyalı sinemaseverlerin yoğun ilgisi altında başarıyla gerçekleştirildi. Başkanlığını Sidar Serdar Karakaş, danışmanlığını ise Murat Tolga Şen’in yaptığı Antalya Sinema Derneği’nin tasarladığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Antalya Sinema Günleri, önümüzdeki yıllarda güçlenerek büyüyecek olan festival daha fazla sinemasevere ulaşacak.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter