Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

17. TÜRSAK GELECEĞİN SİNEMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

17. TÜRSAK GELECEĞİN SİNEMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır destek veren ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda ana jürinin kararı sonucu kazanan ilk üç isme ödülleri dün akşam Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sunuldu.

 

Benzer kısa film yarışmalarından farklı olarak gençler tarafından nitelikli filmler üretilmesine destek olma hedefiyle, senaryo aşamasından üretim aşamasına kadar seçmeler, eğitimler ve maddi desteklerle gerçekleştirilen 17. TÜRSAK Geleceğin Sineması’nda dün akşam ödüller sahiplerini buldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreni COVID-19’a karşı alınan önlemlerle sınırlı sayıda davetli ve basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ödül töreninin açılış konuşması için sahneye gelen TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yapımcı Burhan Gün, TÜRSAK Vakfı olarak tüm misafirleri ödül töreninde görmekten çok mutlu olduğunu belirtti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini sunan Gün, 17. kez düzenledikleri Geleceğin Sineması Yarışması’nda amaçlarının sektöre yeni kuşak yönetmenler ve sinemacılar yetiştirebilmek olduğunu ifade etti. Onların ilk adımlarını atarak ustalarla buluşabilecekleri ilk projelerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlayabilmek adına bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Gün kazanan isimlerine desteklerinin her daim süreceğini şu cümlelerle ifade etti: “Biz kendilerini bırakmayacağız. Projeleri bittikten sonra bile bizimle beraber bunun yatırımcılarını ve yapımcılarını bulabilmeleri için beraber yürüyeceğiz. Umarım hepsine de en yakın zamanda uzun metraj filmlerini çekeceği bir ortam sağlayacağız”.

 

Geleceğin Sinemacıları Hayallerinin İlkini Gerçekleştirdi

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, oyuncu Damla Sönmez, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgü Yolcu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat'tan oluşan ana jüri tarafından finale kalan 10 proje arasında seçilen ilk üç isim törende açıklandı. 

 

Törende ilk olarak finale kalan 10 isim ödüllendirildi. Melih Önder, Nadir Kocakaya, Muhammed Günaydın, Doğan Belge, İrem Günen, Yiğit Armutoğlu, Feyzi Baran, Begüm Aksoy, Hakan Eyilik ve Ferit Göktaş plaketlerini Bora Talat Oyacı, Kemal Öktem, Emre Kavuk, Hakan Aytekin ve Burhan Gün’den aldılar.

 

Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın üçüncüsü Su Birikintisi ve Çamurlar filmi ile Hakan Eyilik oldu. Hakan Eyilik’e ödülünü TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Can Okan takdim etti. Yarışmanın ikincisi ise Dur Bak Dinle Geç filmi ile Muhammed Günaydın oldu. Muhammed Günaydın’a ödülünü ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy takdim etti. Yarışmanın birincisi ise İnşaattaki filmiyle Doğan Belgeoldu. Doğan Belge’ye ödülünü ise TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Okan takdim etti. Kazanan isimlerin ödülleri, güncel gelişmelere uyum sağlarken geleneği onurlandıran bir marka olan URART tarafından tasarlandı. Ödül töreni birinci olan İnşaattaki filminin gösterimi ile sona erdi.

 

Geleceğin Sinemacılarına Destek 17 Yıldır Devam Ediyor

17 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda hayata geçen filmler, bugüne dek Türkiye ve dünyanın çeşitli festivallerinde gösterildi, dereceye girdi ve ödüllendirildi. Bu sene de finale kalan 19 eser arasından desteğe hak kazanan 10 projeye Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 6 bin TL maddi destek, post-prodüksiyon desteği ve danışmanlık hizmeti verilecek.

 

Geleneksel olarak 17 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek. 

Etiketler: türsak

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter