Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali" geliyor!

"1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali" geliyor!
Bienaller, sanat etkinlikleri, birçok dizi film, sinema filmi ve belgeseller ile bir sanat platformu haline gelen Sinop şimdi ise Film Festivali ile gündeme geliyor.

 

01 - 05 Aralık 2012 tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleşecek olan “1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali” ile Sinop da film festivali olan bir kent haline gelecek. 

 

Başta Sinop Valiliği olmak üzere, Sinop Belediyesi ile Gerze ve Erfelek Belediyelerinin de desteğiyle yapılacak olan festival, Sinop üzerine çekilmiş on filmi Sinoplularla buluşturacak.

 

Festivale neden en kuzey fener ismi verildi? 

 

Sinop, Karadeniz'in Antik dönemden beri tek doğal liman kentidir. Deniz kenti olması deniz kültürünün de hakim olduğu bir kent kimliğini gündeme taşımaktadır. Birçok denizci serüvenlerinin, hikayelerinin yaşandığı ve sergilendiği bir kenttir Sinop. Fenerler de denizcilerin dünyasında nirengi noktası ve kurtuluşu simgeler. Hırçın Karadeniz'in fırtınasından kaçan deniz araçları Sinop Limanına sığınır. Dün olduğu gibi bugünde fırtınalı havalarda bu araçlar bir deniz üssü kenti oluşturmaktadır. İnceburun Feneri, Türkiye'nin en kuzeyinde 42. paralelin ve kurtuluşun simgesi olarak nöbet tutar denizcilere.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter